Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Mullsjö vann dragkampen – värvar schweizisk stjärna

Flera SSL-klubbar försökte - Mullsjö fick stjärnans påskrift.

Flera SSL-klubbar jagade 22-årige schweizaren Jan Zauggs påskrift. Till slut föll valet på Mullsjö som därmed får in den poängstarka forwarden på ett kontrakt på 1+1 år.

– Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha vunnit dragkampen om Zaugg, en extremt duktig spelare som kommer bli väldigt nyttig främst i det offensiva spelet, kommenterar sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Landslagsforwarden som var med och spelade VM i december lämnar Floorball Köniz Jan Zaugg där han den gångna säsongen gjorde 32 mål och 11 assist. Han har även tidigare blivit utsett till ligans mest värdefulla spelare. Nu väntar spel i SSL.

– Jag tror inte det är så stor skillnad på ligorna. Självklart är grundnivån bättre och SSL är mer teknisk men det passar min spelstil, kommenterar Zaugg själv flytten mellan länderna samtidigt som han förklarar varför det blev just Mullsjö, säger Zaugg.

I Mullsjö finns redan schweizare Tim Braillard. Att valet föll på Mullsjö har flera anledningar.

– Jag pratade med många olika personer om flera olika klubbar i Sverige och jag fick höra väldigt gott om Mullsjö från alla håll. Både om laget och hela organisationen. Mullsjö är en klubb som har höga ambitioner men också potentialen som behövs för att nå dit så jag ser framemot att ansluta till klubben, berättar han.

Sportchef Jesper Axell menar att Zaugg har alla förutsättningar att bli en publikattraktion i Nyhemshallen:

– Han har hög fart och är en väldigt bra offensiv spets. Givetvis är det alltid anpassning att komma till ny klubb och land, men vi har väldigt god erfarenhet av schweizare och är övertygad om att Jan inte är något undantag, avslutar Jesper Axell.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar