Foto: Bildbyline: Richard Axell, mullsjoais.se
#ibsilly

Ny ledarstab i Mullsjö

Trio med tidigare förbundskaptenen som huvudtränare ska leda Mullsjö.

Det har varit klart länge men Mullsjö har väntat på att presentera nästa säsongs huvudtränare. Nu är det officiellt att det är Ulf Hallstensson som blir huvudtränare och vid sin sida kommer han att ha David Gillek och Lisa Eskils som assisterande tränaren.

— Detta har varit klart rätt länge men Ulf ville ha avslutat samtliga sina uppdrag innan vi gick ut med det, nu är det gjort och vi är oerhört stolta och glada att Ulf blir vår nya huvudtränare i en mycket spännande stab, kommenterar sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande. 

Kvar i ledarstaben från förra säsongen är David Gillek. Ny assisterande är alltså Lisa Eskils som kommer från en roll som mediaansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

— Jag vill bygga en dynamisk ledarstab med olika kompetenser och kunskaper vilket det ju blir med Lisa och David, säger Ulf Hallstensson.

Eskils har tidigare spelat med bland annat Älvsjö, Täby och Hässelby.

— Jag har tidigare fått frågan om att bli tränare under tiden när jag själv var aktiv. Då har jag inte känt mig redo att sluta spela själv men nu lockade tränarrollen mer. Det var Ulf, som jag har jobbat med under min tid på förbundet, som frågade. Vi är rätt synkade i vår syn på mycket både på och vid sidan av planen, kommenterar Eskils själv.

Båda två är välkända inom innebandysverige och hade såklart uppfattningar om Mullsjö AIS sen tidigare.

— Jag har sett den ideella kraften som finns här i Mullsjö och tror att vi tillsammans kan skapa något som gör skillnad. När jag varit här som besökare har jag fastnat för en fartfylld innebandy för åskådaren och med taktiska och tekniska moment för mig som tränare. Jag är väldigt positiv till det jag sett och ser samtidigt utvecklingsmöjligheter, analyserar Hallstensson.
Hallstensson tar över ett lag med flera nya spelare.
— Nej, det är klart att det alltid finns nackdelar att ha stor omsättning i en trupp men fördelarna är så pass många att de överväger. Mullsjö har gjort en längre satsning på att ligga topp fyra och de har gjort det riktigt bra. Nästa steg nu för att komma ännu högre upp är att bygga nytt och att skapa nya Mullsjö. I nuläget med det målet så blir det fler fördelar för oss med många nya som kommer med ny energi, avslutar han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar