#ibsilly

Linköping värvar från AIK

Oskar Hagberg lämnar Allsvenska AIK för spel i SSL och Linköping.

Oskar Hagberg är Linköpings senaste förvärv. Stockholmaren Hagberg kommer från allsvenskt spel som en ledande spelare för AIK där han också spelat flera år i Superligan. Närmare 100 poäng har det totalt blivit i AIK-tröjan de senaste tre säsongerna för den tuffe forwarden som nu lämnar 08-området för första gången.

— Vi är mycket nöjda med att få in Oskar i laget. Vi var för tama i slutspelet och med Oskar får vi in lite fysik samtidigt som han har ett bra skott från kanten som brukar resultera i en hel del poäng, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant i ett pressmeddelande. 

Efter flera år i AIK, de senaste i Allsvenskan väntar allstå nu spel i SSL igen för Hagberg.

— Linköping har visat ett stort intresse för mig och lagt fram ett bra förslag. Sen är ju drivet att få spela i Superligan också viktigt för mig. Dessutom blir det ju nu i ett lag som kan utmana på allvar om det översta platserna i tabellen. Så det är flera saker som avgjort till Linköpings fördel, säger Hagberg. 

Nya klubben innebär också en flytt från Stockholm.

— Det är ju såklart spännande och utmanande både på och utanför planen. Men jag tror mest det är nyttigt för mig och jag har ju vissa rötter här i Östergötland så helt främmande är det inte för mig.

Förhoppningen är att fortsätta göra mycket poäng i nya klubben.

— Förhoppningsvis kan jag komma in och leverera en del poäng även för Linköping. Jag har lyckats producera tidigare säsonger och nu får jag alla förutsättningar att ytterliagre utveckla mig i Linköping. Utöver det så hoppas jag min tyngd och styrka ska kunna hjälpa Linköping när matcher står och väger, avslutar Hagberg. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar