Allsvenskan

Förändringar för ibnytt.se

Hej underbara läsare och innebandyälskare! 

Säsongen är igång för fullt och som du kanske har märkt så har ibnytt.se inte uppdaterats såsom tidigare säsonger. Anledningarna är flera men framförallt beror det på en kombination av ekonomi kontra tiden som krävs för att driva en nyhetssajt. I tre år har jag Jonathan Rudman som drivit och grundat sajten arbetat oerhört hårt för att skapa en sajt med hög kvalité med fokus på den svenska eliten. Jag har i det arbetet alltid försök att bidra med kvalité i artiklar, intervjuer, analyser, video och blogginlägg för att det är just det jag anser att innebandyn behöver för att ta nästa steg. Hög kvalité i rapporteringen kring sporten. Tyvärr har jag dock inte lyckats komma upp i de nivåer av antal läsare och annonsförsäljning som behövs för att driva sajten och ekonomiskt kunna motivera mina 80 timmar per veckor i arbete. Mycket hade säkert kunna gjorts annorlunda och det har varit obeskrivlig kul att följa sporten på så nära håll. Det finns mängder med höjdpunkter att skriva mer om och säkerligen kommer det komma ett längre mer känslosamt inlägg framöver för att summera och lyfta fram höjdpunkter. Samtidigt går det inte att leva i en dåtid och de lärdomarna tar jag med mig till framtiden. Vem vet, kanske så gör vi en nysatsning om någon säsong. 

Med det sagt så vill jag rikta mitt största TACK till alla er läsare som har läst på sajten under de här tre åren. Ni har varit engagerade, skickat mejl och kommentarer, delat vårt innehåll och verkligen visat uppskattning för det vi gjort. Jag är oerhört tacksam för den respons vi fått. Det är för er vi finns och det är ni som gett mig energi de här åren. Ni förtjänar bättre och full bevakning av sporten vi alla älskar. 

Framtiden för ibnytt.se

Det blir som kanske förstår efter att ha läst ovan en förändring av sajten då vi inte uppdaterar löpande såsom tidigare. Exakt hur denna förändring blir återstår att se. Det jag kan meddela att sajten just nu i vilket fall befinner sig i en paus. Eventuellt kommer sajten gå över mer till ett hobbyprojekt med highlights, summeringar och eventuellt några blogginlägg. Kanske vore ett forum för innebandy rätt steg för framtiden av sajten? Eller lagspecifika bloggare? 

Har du tankar eller vill engagera dig för att få sajten levande även framöver? Hör av dig till jonathan@ibnytt.se så ser vi om vi kan få till en fortsättning. 

Klart är i vilket fall att vi tar ett steg ner från den journalistiska bevakningen med löpande artiklar och intervjuer såsom det tidigare varit. 

Viktigt att förmedla i detta är att JAS-bloggen fortsätter som tidigare och som alltid hittar du bevakning av JAS här. 

Jag lämnar dock inte innebandyn helt. Ambitionen är att skicka blogginlägg när jag känner att det finns något att skriva om. Dessutom finns jag numera som en del av ibKollektivet tillsammans med Joel Milesson, Johan Svensson, Albin Skur och Alexander Brinkmann där vi poddar om innebandy en gång i veckan samt gör andra mindre projekt kopplat till sporten. Lyssna gärna på vår podd här: 

Har du som läsare frågor, tankar, funderingar, idéer eller annat som vill förmedla. Hör av dig till mig på 0706034677 eller jonathan@ibnytt.se. Om inte så ses vi på läktaren framöver!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar