Allsvenskan

Targetforward till Granlo

Granlo BK i Allsvenskan Norra värvar targetforwarden Rasmus Nilsson.

Forwarden Rasmus Nilsson värvas till Granlo BK från division 1 laget Ankarsvik.

– Trots att han är ny i gruppen har Rasmus Nilsson redan blivit en av gruppens informella ledare. Han är lugn som människa och imponerar med sin mognad – kvaliteter som han säkerligen ärvt från sin pappa och tillika lagets tränare, Per Sjögren, säger huvudtränaren Magnus Svensson och utvecklar:

– ”Rappe” är något så ovanligt för sundsvallsinnebandyn som en targetspelare (en position som inte heller pappa Sjögren var helt obekant med). Han parkerar gärna framför motståndarmålet där han har vassa armbågar och är jobbig att flytta på. Förutom sin förmåga att göra mål från de mest märkliga av vinklar, är hans specialitet att hitta avgörande passningar från området runt kassen. Dessutom är han en av lagets bästa defensiva forwards, med hårt slit och starkt närkampsspel.

Nilsson gjorde förra säsongen 18 mål och 15 assist i division 1.

– Jag har haft kontakt med ”Manken” och han la fram en spännande idé som jag vill hoppa på. Det ska bli roligt att se hur det kan arta sig i serien, säger Nilsson till Granlos facebooksida och beskriver sig själv som spelare:

–  Jag skulle säga att jag är en stark spelare, en targetspelare. Runt kassen är mina starkaste styrkor. Hålla boll, vinna dueller och slå in retur, säger Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar