En mur i målet Christoffer Axelsson. Foto:
Allsvenskan

Han förstörde Kim Nilssons premiärfest!

En av Sveriges största målvakter förstörde festen i comebacken för Kim Nilsson. Christoffer Axelsson murade igen - och fixade premiärsmällen.

1–0!
2–0!
3–0!
Och 4–0!
Storsatsande FBC Kalmarsund åkte på en chockstart mot Lindås Waves i det som är Kim Nilssons återkomst till svensk innebandy.

Överraskande? Ja, visst men samtidigt är Lindås Waves ett hårt arbetande kollektiv och gör när två perioder är spelad det mycket bra. Inte minst bra målvaktsspel av “jätten” Christoffer Axelsson.
Dessutom har FBC Kalmarsund åkt på ett par jobbiga domslut här i Salming Arena i Göteborg.

FBC Kalmarsund har fört spelet i slutet av andra halvlek, och pressat hårt mot Axelsson i Lindås-kassen. Men hemmamålvakten är inte bara stor – han är rörlig och har en mycket fin blick för spelet.
Om det är kört? Absolut inte, det är 20 minuter kvar och FBC Kalmarsund ser ut som en retad tiger.

Adam Kallenberg började matcha på två femmor redan efter 20 minuter. Tredjefemman, där Adam Nilsson fått utgå på grund av skada, får bara göra ströbyten.
Bäst hittills i FBC Kalmarsund: Johan Wittberg som alltid visar hög inställning och glöd.

I tredje perioden fick till slut FBC Kalmarsund rättvist utdelning! Johan Wittberg, assist från Kim Nilsson, spräckte Axelssons nolla.
Sedan satte Kim Nilsson själv 4–2-bollen och nu jagar FBC Kalmarsund – man har helt enkelt fått vittring på bytet. 6 Minuter återstår.

Men mitt i Kalmarsunds jakt – flyttade Lindås åter upp spelet och satte 5–2 efter 53:33. För tredje gången var det säkre Joakim Glaerum som hittade rätt.
Kalmarsund vek dock inte ned sig – William Larsson satte 5–3 efter blivit läckert serverad av Johan Wittberg efter 54:12!
Marcus Johansson smällde in 5–4-bollen från nära håll och nu är det superdrama här i Salming Arena.
Tre minuter återstår.

Mackan Johansson hade sedan ett jätteskott från kanten fram till 5–5 – men Axelsson motade – även – den bollen.
Istället kunde Lindås sätta 6–4 i tom kasse, och hemmalaget som är “tippat serietrea” vann därmed en sevärd rysarpremiär.

– Vi får jobba i uppförsbacke. Sista 35 och 40 minuterna växlar vi upp och sätter press. Vi gör det bra då, men deras målvakt är grymt bra. Spelmässigt kändes det bra. Vi kan inte slutföra matchen bättre än vad vi gör, säger matchens bäste spelare i Kalmarsund: Johan Wittberg.

Vad säger du om väggen Christoffer Axelsson?
– Han är seriens överlägset bästa målvakt. Samma sak varje gång vi möter honom.

Kan ni bygga vidare på er avslutning nu?
– Ja, absolut. Målen kommer att komma. Nu är vi på gång, och samtidigt fått oss en liten läxa att alla måste vara på tårna direkt, säger “Witte”.