Foto: Ted Malm
IBF Falun

Kontrollerad seger för IBF Falun

IBF Falun fortsätter att trumma på i årets SSL efter ny seger. Denna gång mot Linköping IBK inför 600 åskådare i Linköping sporthall.

Matchen i Linköpings sporthall med endast 600 personer på läktare inleddes i ett avvakta tempo med ett Linköping som inför matchen pratat mycket om att gå tillbaka till grunderna. Linköping utan sjuka landslagsbacken Anton Karlsson.

Falun som kom till matchen stärkta efter förra omgångens 17 mål var de som inledde matchen bäst och gjorde redan efter 1 minut matchens första mål och första perioden summeras med en 3-0 ledning för Falun. Anmärkningsvärt var dock att Linköping vann skottstatistiken med hela 13-6.

 

Period 2 inleddes återigen av ett tidigt mål för Falun, denna gång i powerplay av Alexander Galante Carlström. Ett Powerplay som Falun flera gånger i matchen spelade mycket bra och rullade boll snabbt. Efter det inledande målet jämnades spelet ut och Linköping började få ordning på sitt spel. Framförallt var det ett aggressivare Linköping i den andra perioden.

 

I den tredje perioden skiftade matchen än mer till Linköpings favör där ett högre försvarspel resulterade i mer boll och fler farliga lägen. Falun pressades stundtals tillbaka tillbaka rejält och målvakten Johan Rehn fick flera gånger avgöra kvalificerade räddningar. Ett mer tillbakadraget Falun kontrollerade slutskedet av matchen och tog ytterligare 3 poäng. Slutresultat 3-5.

 

Gemensamt för båda lagen var att det flera gånger höjdes röster mot dagens domarpar Ola Hemberg och Daniel Skoog som inte var överens med spelarna om de tagna domsluten.

Videointervjuer hittar du snart här på ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar