Foto: Idrottsfoto
IK Sirius IBK

Rakare offensivt spel för Sirius

IK Sirius har inlett säsongen med 3 oavgjorda matcher på de 4 första omgångarna. Delvis positivt enligt tränaren Niklas Johansson. - Det visar att vi är med i matcherna även om vi inte spelat bra. Mot Warberg gör vi ingen bra match men har chans att vinna den, säger Niklas.

Omgång 5 av SSL-Herr påbörjas under onsdagen och i IFU Arena möter IK Sirius-Team Thorengruppen, både med 4 poäng på de inledande matcherna. För Sirius del är lagets inspelade poäng från oavgjorda matcher där de i matchen mot FC Helsingborg även lyckades knipa extrapoängen.

– Vi är inte nöjda med inledningen på säsongen. Det är ingen katastrof och vi har varit med i alla matcherna. Men ser vi till det spelmässiga så har vi inte fått ut tillräckligt mycket. Det är framförallt det offensiva spelet vi måste förbättra.

Motstånd för Sirius är nykomlingen Tem Thorengruppen, även de på 4 poäng.

– Vi brukar titta en del på motståndaren men inför den här matcher har vi framförallt fokuserat på vårt eget spel. Det offensiva har vi fokuserat mycket på. Där måste vi spela mycket rakare och skapa fler målchanser. Vi har inget behov att ha mycket boll men vi måste komma till fler farliga avslut.

– Vi är full trupp imorgon med ett frågetecken på Peter Berlin som är sjuk. Han lämnar besked imorgon förmiddag, avslutar Niklas.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar