Foto: Idrottsfoto
IBK Dalen

Vi är nöjda med våra starka förstaperioder

Full pott för IBK Dalen på de inledande 3 matcherna, mycket tack vare ett starkt kollektiv. - Det är laget som varit anledningen till den starka starten. Vi kan rulla på tre uppställningen som alla gör bra matcher, säger tränaren Jonathan Brolin.

Full pott för Dalen mot bra motstånd. Är ni nöjda även med det spelmässiga? 

– Poängen är vi såklart nöjda med. Spelet har periodvis varit bra. Framförallt har vi gjort bra förstaperioder mot både Storvreta och Mullsjö vilket har belönat sig. Det är det spelet vi visast upp i de förstaperioderna som vi vill spela. Mot Mullsjö nu senast sitter försvarsspelet bra och de gör mål på bolltapp och inte att vi missar i vårt spel, säger Jonathan.

Vilken match har varit svårast för er?

– Storvreta var tufft på sitt sätt men i sin helhet var senaste matchen mot Mullsjö svårast i Nyhemshallen. Det var tuff nöt att knäcka på bortaplan där det blev en intensiv avslutning på den matchen.

Imorgon ny match mot tufft motstånd i form av Falun. Vad tror du om den matchen? 

– Vi kommer fortsätta hålla igång tre starka uppställningar med hög energi i spelet. Det gäller att vi inte bara förlitar oss på att försvarsspelet ska vinna matcherna åt oss utan vi ska kunna hålla i bollen och skapa där. Mot just Falun så är närvaron viktigt, varje felbeslut eller att vi står på hälarna kommer straffa sig. Vi har justerat någon detalj i spelet i egen zon, men annars kör vi på som vanligt med våra två olika försvarsspel.

Maximala 9 poäng för i Dalen. Någon spelare som du tycker utmärkt sig extra? 

– Det har varit spritt i varje match. Ketil Kronberg gör ju en fantastisk bra förstamatch och visar vägen. Måns kliver fram mot Pixbo och går viktiga räddningar och nu mot Mullsjö gör femman med Jonas Svahn i spetsen en extra bra match.

Det har ju varit kollektiva Dalen som vunnit matcher. Hur byggde ni upp det på försäsongen?

– Det gäller att hitta ett stäm i det även under försäsongen. Vi spelade mycket på alla för att alla skulle komma in bra i det. Spelare såsom Edholm, Flühmann, Berglund med flera fick mycket speltid så att de kunde ta ytterligare steg framåt och vara bärande för laget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar