AIK IBF

Stefansson avgjorde för AIK

Matchens första och sista mål, det blev kvällens facit för AIKs Andreas Stefansson när AIK lyckades hålla undan i Solnahallen. Något som Karlstads tränare Niklas Hovivouri inte var nöjd med. – Domarna rånade tre poäng av oss. Vi var det klart bättre laget men de hade domaren på sin sida matchen igenom, säger Niklas till nwt.se

Mycket fokus på AIKs parkettgolv från Karlstads spelare inför gårdagens match. Det var dock inget som märktes i inledningen av matchen där som inleddes av en jämn första period. Andra perioden blev desto bättre för AIKs del då laget tidigt tog ledningen genom Joakim Olsson som gjorde två mål. 15:24 in i den andra perioden gjorde AIK sitt sjätte mål, detta i powerplay och vid den ställningen trodde nog de flesta i Solnahallen att hemmalaget skulle ta hem matchen. Karlstad bröderna Colling ville dock annorlunda och ett sent mål i den andra perioden skapade positivt energi till Karlstad.

Den positiva energin togs med in i den tredje perioden och bröderna Colling med hjälp av Anton Vestlund fortsatte både reducera och slutligen kvittera vilket skapade en oerhört jämn avslutning på matchen. Både första och sista ordet i dagens match fick AIKs Andreas Stefansson som avgjorde med sitt 7-6 mål.

– Jag blev bänkad med några minuter kvar för att vi skulle hålla ledningen men när 6-6 kom så behövde vi mål igen och då kastades jag in. Då är det bara att leverera. Det var ett av mina skönaste mål, säger Stefansson till Sportbladet.

Karlstad var inte helt nöjda med domarinsatsen.
– Vi mötte åtta motståndare i dag. En målvakt, fem utespelare och två domare. Det var rent löjligt, säger Karlstads tränare Niklas Hovivouri till nwt.se.