Övrigt

Utspritt målskytte när Pixbo utklassade Grasshopper

Utklassning tar Pixbo till semifinal i Champions Cup. 11 gjorda mål med 8 olika målskyttar.

Kvartsfinal i Champions Cup, Sverige mot Schweiz, Pixbo mot Grasshopper med en semifinalplats mot finska Classic. En match där Pixbo tog taktpinnen redan efter 27 sekunder då Tim Wiklund gjorde matchens första mål. Första perioden tillhörde helt Pixbo som kunde styra spelet som de önskade med ett försvarsspel väntandes någon meter över mittplan och viss styrning vilket resulterade i många vunna bollar i egen zon och mycket boll. Ytterligare 2 mål i den första perioden för Pixbo genom Agus och Calebsson. Här byggde Pixbo grunden för segern.

Andra perioden blev jämnare, både resultatmässigt och spelmässigt då Grasshopper ökade sitt bolltempo och spelade ett högre försvarsspel. Stundtals en tydlig 1-2-2 vilket gav laget mer boll och fler farliga lägen. Jon Hedlund i Pixbos mål prövades på allvar några gånger men höll skickligt nollan även i den här perioden.

Om inte matchen var avgjord innan den tredje perioden så var den definitivt det efter 4 spelade minuter då Pixbo gjorde 3 snabba mål till 0-7. Målskyttet fortsatte och det blev en rejäl utklassning denna fredagskväll med slutresultatet 2-11.
Värt att notera är Pixbos utspridda målskytte då hela 8 spelare gjorde mål. Patrik Malmström bästa målskytt med 3 mål. Imorgon väntar semifinal mot finska Classic.