Foto: Per Wiklund
Övrigt

Vi gillar fart och fläkt som Grasshopper

Pixbo Wallenstam IBK, vinnare av förra säsongens grundserie spelar ikväll 19:30 kvartsfinal i Champions Cup mot Schweiziska Grasshopper Club Zürich. - Vi gillar att de spelar med fart och fläkt och vill framåt. Det passar oss, säger Pixbos tränare Per Tjusberg.

Hur har ni förberett er inför Champions Cup? 

– Egentligen ända sen första maj och hela försäsongen. Första huvudmålet för säsongen har varit Champions Cup och försäsongen har varit upplagd för att vi ska vara som bäst. Sen är det alltid svårt att kombinera med matcherna i serien men den här veckan har det varit fullt fokus på helgen.

Hur är läget med truppen? 

– Nu är alla är med och friska vilket är kanon. Det finns några känningar här och var som kan vara bra att vara vaksam på men alla är redo för spel. Martin Östholm är tillbaka på allvar nu och blir ett bra tillskott.

Ni möter Grasshoppers i kvartsfinalen. Vad vet ni om deras spel? 

– Det känns som att vi har tillräcklig koll på de. Jag har sett någon match på video och känner till lite sen innan. De spelar med mycket fart och fläkt vilket jag gillar och jag tror det passar oss. Värderingsspelet i situationer måste fungera. Det får inte bli för mycket Hawaii utan vi måste vara noga i spelet över mittplan och omställningarna.

Någon i laget som kommit igång bra under inledningen av säsongen? 

– Östholm tillbaka är ju ett tillskott. Alessandro Agus ser pigg ut. Det är bra att vi får ihop honom med Henriksson och Harrysson, det kan bli riktigt bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar