Foto: Per Wiklund
IB-Play

Sjögren & Paulsson tog Storvreta till final

Världens bästa klubblag utses i Borås och på lördagseftermiddagen klev Storvreta IBK in i turneringen. De gjorde det med besked och vann över tjeckiska Chodov med 7-2.

Den första av två semifinaler av Champions cup där regerande svenska mästarna Storvreta tog emot tjeckiska Chodov. Chodov som igår fredag vann kvartsfinalen över norska Greåker med 8-4.

Storvreta inledda matchen med att från start styra spelet från backplats mot ett väntande 2-2-1 försvarssvar med viss vänsterstyrning. Efter 3:13 sa det smack i hela Boråshallen då Albin Sjögren skickade in 1-0 till Storvreta precis vid insidan av stolpen. Två mål till, ett för vardera laget hinner det bli innan första periodpaus. En förstaperiod där Storvreta är något bättre utan att direkt övertyga. Chodov helt klar med i matchen både resultat och spelmässigt.

Den andra perioden utvecklar sig till en transportsträcka i matchen och blir en snabbt spelad period med ett mål från vardera laget.

Tredje perioden blir ingen transportsträcka utan det är Storvreta som inleder med ett högre försvarsspel vilket resulterar i ett större bollinnehav på offensiv planhalva och fler farliga lägen. Formationen med Paulsson, Andersson, Sjögren fortsätter skapa de farligaste chanserna för Storvreta och nämnde Paulsson gör två mål och stänger därmed matchen. Chodov som gör det bra får inte chansen att göra något sista försök då Storvreta avslutar matchen i powerplay. Slutresultat 7-2.

 

Snart highlights och intervjuer här på ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar