Höllvikens IBF

Det kändes surt med 1 poäng

Höllviken mot Sirius i en av två matcher i dagens SSL-omgång. En match som länge såg ut att bli 3 poäng till hemmalaget Höllviken. Utvisningar för Höllviken och ett effektivare Sirius gav slutresultatet 6-6. - Det känns surt såhär i efterhand när vi lyckas göra vändingen, säger Sirius Peter Berlin till ibnytt.se

Första perioden blev jämn både resultatmässigt och spelmässigt och det var först i den andra perioden som ett av lagen tog taktpinnen. Höllviken går där ifrån till en 5-2 ledning genom ett kreativt anfallsspel och ett slarvigt försvarsspel av Sirius. Tredje perioden svängde dock matcher till Sirius favör, mycket tack vare ett effektivt powerplayspel då Höllviken drabbades av hela 3 utvisningar under den tredje periodens första 10 minuter. Sirius både reducerade och kvitterade och med den nyfunna energi togs även ledningen 6-5, 14:18 in i perioden. Olyckligt  för Sirius del kom kvitteringen snöpligt snabbt därefter och slutresultatet skrev till 6-6 även efter förlängning.

Flera poäng i matchen kom från Sirius radarpar Johan Eriksson och Peter Berlin.

Hur summerar du matchen Peter?

– Känslan såhär direkt efter är att det är surt då vi lyckas vända. Vi var alldeles för dåliga i de två inledande perioderna och sedan vaknade vi i tredje.

Ni vänder från underläge 5-2. Varför?

– Vi höjde oss i tredje och lät de inte bolla lika mycket. Men vi får också många utvisningar med oss och det är klart att det ger oss möjligheten till att vända. Vi stöter lite högre och så blir vi effektivare i våra lägen.

Du och Johan Eriksson fortsätter producera. Är du nöjd med ert spel?

Det var okej. Vi släpper in ett par enkla som vi inte ska göra. Men framåt är det ju vi som ska pdoucera och det är skönt att vi gör det också, avslutar Peter till ibnytt.