Örebro Kings

Målrekord för Örebro

Seger med 27-1 för IBF Örebro mot Göteborg. Storseger som skriver in sig i historieböckerna för både målrikaste match och största seger i Herr Allsvenskan.

IBF Örebro skriver in sig i historieböckerna efter dagens 27-1 seger. ibnytt.se tar ett par ord med tränaren Viktor Matsenius.

En på förhand enkel seger. Hur hade ni förberett er? 

– Vi visste att det skulle bli den här typen av match så vi hade lovat oss själva att vara professionella genom hela matchen. Olika spelare hade fått olika uppgifter och framförallt handlade det om att vi skulle spela ordentligt hela matcher oavsett hur många mål det blev.

27-1, nytt rekord. Hur var matchen? 

– Jo men Göteborg hade i vilket fall tre femmor vilket var bra. Vi visste ju att det skulle bli såhär. Vi rullar bra offensivt hela matcher och kan rulla på alla 20 spelare i laget. Vi har ju 7-0 efter första och då påminner vi varandra att vi ska fortsätta. Det gäller att vara professionell i de här lägena.

Hur var Göteborg?

– De var väl över på vår planhalva totalt 2 minuter i matcher. Deras mål är ett panikskott som studsar på två spelare och sedan in. Men jag vill berömma de för att de försöker och kämpar hela matcher. De ger inte upp utan trummar ändå på trots att vi leder med så mycket. Sen ska deras målvakter ha cred också, utan att de hade spelat så bra så hade vi gjort 10 mål till.

27-1 och rekord för IBF Örebro som nu skriver in sig i historieböckerna som både målrikaste match och största seger i herrarna näst högsta serie.

Alla rekord hittar på Svenska Innebandyförbundets hemsida

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar