Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

”Bra att vi kan vinna utan att vara bra”

Pixboseger borta mot Örebro. – Vi kämpar som fasen men kvalitén får vi inte fram idag. Men så länge vi kämpar så här bra så vinner vi en sådan här match, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
Örebro Kings
3 - 7(1-2, 1-3, 1-2)
Pixbo Wallenstam IBK

SSL-matcherna tillbaka efter landslagsuppehållet där Örebro-Pixbo var först ut att mötas inför 764 åskådare i Idrottshuset i Örebro i en match som Pixbo vinner med 7-3.

– Vi spelar inte bra idag men kämpar matcher igenom. Jag vet inte vad det beror på men det studsar konstant för oss och vi får inte igång passningsspelet. Det kändes redan på uppvärmningen och varför är svårt att säga. Men det är starkt av oss att vinna kontrollerat som vi gör genom att kämpa oss igenom en sådan här match, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson.

Det var framförallt i den andra perioden som Pixbo tog kontroll över matchen då Pixbo gick ifrån till en 5-2 ledning.

– Vi ligger under tidigt i första men känner ingen oro. Men det är framförallt i andra perioden då vi tar tag i det och vinner den med 3-1 trots att Örebro vinner skotten med 16-10. Adler räddar oss några gången samtidigt som vi gör några enkla. Efter det har vi fortsatt bra kontroll på matchen igenom. Det känns som vi kunde göra lite som vi ville idag.

Låter som en kontrollerad seger trots mer att önska spelmässigt? 

– Det tycker jag verkligen. Vi behöver inte gå ner på folk och det är extra kul att Adler som står idag gör en så bra insats. Han gör en riktigt bra match. Sedan borde vi gjort en hel del mål till men att kunna vinna med mycket mer att önska spelmässigt är bra. Det blir en kämpainsats och det är skönt att ha med oss att vi kan vinna en sådan här match utan att vara bra. Det visar att vårt grundspel sitter.

Pixbo som inför säsongen av många placerades utanför slutspel har överraskat med 17 poäng på 9 matcher.

– Vi har en trygghet i hur vi jobbar i vårt försvar. Vi försöker spela i samma grundformationer och det lägger en grund för ett bra samarbete och tajt samspel.  Hade någon sagt att vi skulle vinna 6 av 9 matcher inför säsongen så hade jag tagit det direkt. Enda dåliga matchen vi gjort var mot Linköping säger Eliasson och fortsätter utveckla:

– Vi har många orutinerade i laget, Henriksson som inför säsongen är en av de starkaste blir avstängd 8 matcher och Calebsson har missar ett par matcher. Det är våra två starkaste rightare. Trots det krigar vi som ett lag på alla formationer. Idag är det förstafemman som vinner sin match med 4-0 men samtidigt är det ingen formation som spelar minus. Vi har helt klart startat bra, avslutar Eliasson.

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar