AIK IBF

Seger för Pixbo i Tibblehallen

AIK bjöd upp det till bra motstånd i Tibblehallen mot Pixbo. Det såg länge ut att bli hemmaseger men Pixbo vände och matchhjälte blev Max Wahlgren.

Tibblehallen blev för kvällen AIKs hemmaplan när Pixbo Wallenstam kom på besök. En lördagskväll med start 20:00 och hemmalaget var oroliga för tomma läktare vilket det tvärtom inte blev. AIK som kom till matchen med en 5-3 seger i bagaget mot Storvreta. Samma Storvreta som Pixbo förlorade med 11-3 mot för två matcher sedan.

AIK inledde matchen klart piggast med ett aggressivt försvarspel där de inte gav Pixbo agerar på. Stundtals så aggressivt att det mer såg ut som en 1-2-2 istället för 2-2-1. Den energifulla inledningen gav och utdelning genom Simon Götz som var dagen gjorde en mycket bra match på sin backplats. Det blev även 2-0 till AIK innan Pixbo skrev in sig i målprotokollet och det två gånger och ställning 2-2 efter den första perioden.

Period blev likt den första perioden jämn med lägen åt båda håll. AIK lite mer aggressiva och utnyttjade sina lägen något bättre. Beröm även till AIKs unge målvakt Jonathan Hjelm som gjorde sin första match från start. Två mål blev det i denna period och båda till AIKs favör genom Kevin Lieback Asp och Patrik Hagberg. Det tvingade Pixbo att gå upp högre i sitt försvarsspel och laget gick även ner på två femmor där Kasper Hydén flyttades in i förstafemman tillsammans med Malmström och Calebsson.

Periodpausen inför tredje perioden gynnade Pixbo väl och laget rivstartade med reducering av Adam Persson redan efter 69 sekunder. Det blev på många sätt Pixbos period där laget efter många försök, både taktiskt och offensivt började ta igen AIKs ledning. Trots flera viktiga räddningar av unga Jonathan Hjelm kom Pixbos ledning i matchen, detta efter att Andreas Stefansson åkt ut 2 minuter för slag och i det efterföljande powerplayet gör Max Wahlgren 6-5. Samme Max som inleddesPixbos målskyttet avslutar också detsamma. En bra match av båda lagen där AIK gjorde det oerhört svårt för Pixbo offensiv.