Kommer ''Jonte'' med i VM? Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

FCH-målvakten petad ur landslagstruppen

FCH:s målvakt Jonathan Paulsson har blivit petad ur den landslagstrupp som Jan Erik Vaara tog ut tidigare idag. - Vår uppgift är att vaska fram de två bästa målvakterna för ett VM-uppdrag och behöver även se andra målvakter i våra sammanhang och då har vi valt strategiskt att prova Rehn och Klintsten, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara till HD.se

Den 4-6 november spelas Euro Floorball Tour i Växjö och det är den sista landslagssamlingen inför VM i Riga i december. Tidigare idag meddelande landslagsledningen sin trupp till turneringen. Men ett annars känt namn var inte med. FC Helsingborgs målvakt Jonathan Paulsson petades ur truppen och istället väljer man att satsa på Strovretas Viktor Klinsten tillsammans med annars bofaste Johan Rehn.

– Jonathan har varit med ganska många läger och jag tycker att det har gått bra för honom. Vårt uppdrag är att sortera fram två VM-målvakter och det finns inga reserverade och fasta platser för någon, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara till HD.

Men förbundskaptenen menar att Jonathan Paulsson fortfarande finns med i snacket inför VM och att ingen plats är klar.
– Nu när det närmar sig mer skarpt läge avseende att vinna ett VM-guld behöver vi göra en sista sortering och den gör vi i samband med den här EFT-turneringen och de återstående seriematcherna tills VM-truppen tas ut, säger han och fortsätter…

– ”Jonte” får godkänt, vilket innebär att han följaktligen är med och konkurrerar om en VM-plats och nu är det andra målvakter som vår visa sig så får vi se om det finns ytterligare några som är med och konkurrerar om en VM-plats.

Under turneringen i Växjö ska Sverige möta Finland, Tjeckien och Schweiz.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar