Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Storvreta fortsatt bäst i stan

Storebror Storvreta tog kommandot direkt i derby mot Sirius och vann övertygande 7-3 efter bland annat två mål av Albin Sjögren.

Uppsaladerby mellan Storvreta-Sirius och det första slaget om nya IFU Arena inför 1945 personer. En match där Storvreta saknade avstängda Henrik Stenberg men i truppen och spelklar nyförvärvet Jacob Glas.

Det var hemmalaget Storvreta som visade vägen från start med mycket boll och högt tempo. Ett Storvreta spelandes på två femmor med avlastning mot Sirius tre femmor. Utdelningen för hemmalaget kom efter 9:32 då Jesper Berggren skjuter utifrån och Nicklas Paulsson slår in returen. Det blev också 2-0 strax därefter av Fredrik Lindholm innan Sirius reducerade genom Johan Widh som skjuter ett skott som letar sig in mellan Viktor Klintstens ben. Ett fokuserat Storvreta fortsatte sedan trumma på perioden igenom och bjöd stundtals publiken på riktigt fina upprullningar. Periodsiffrorna 3-2 efter ett avslutande straffmål av Dan Johansson.

I andra perioden kom rycket från Storvreta då laget från start kontrollerar hela perioden. 4-2 görs enkelt av Jimmie Pettersson tack vare en fin aktion av Mattias Samuelsson vars passning skär igenom hela Sirius försvars. Sirius Bobby Edberg drabbas av en utvisning för låsning av klubba och då presenterar sig nyligen landslagsuttagna Albin Sjögren i målprotokollet först i powerplay och strax där efter i spel fem mot fem då Albin tar in bollen i hooken, smart trampar runt täck och hittar in till ledning 6-2. Sirius ges 10 minuter in i perioden möjligheten till reducering i powerplay vilket blir resultatlöst och resterande del av perioden blir mållös. Ställning 6-2 efter två spelade perioder.

Det blev en kanonstart för Sirius i den tredje perioden där målskytten Bobby Edberg reducerar efter 1:40 och efter det målet börjar matchen hetta till. Sirius ligger närmare Storvreta i sitt försvarspel, spelar mer på kropp och det blir mer kamp i matchen vilket gynnar Sirius. Två utvisningar för Jakob Drews avbryter dock försöket till uthämtning och närmare än 6-3 kommer inte bortalaget. Istället utökas Storvretas seger till 7-3 av Jesper Berggren vilket också blir slutresultatet.

Storvreta visar de 1945 i publiken och hela Uppsala vilka som är bäst i stan.

Snart videointervjuer här på ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar