Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Mattsson show tillbaka i Linköping

Endast 1 seger för Linköping inför matchen mot Höllviken och förra säsongens SM-finalist var pressat. Med Christians Mattsson tillbaka efter skada visade laget upp bra spel igen och vann enkelt mot Höllviken.

En svag säsongsinledning av Linköping IBK som inför matchen mot Höllviken endast vunnit mot Warberg. Igår kom den, säsongens andra seger efter 8 spelade omgångar och det var återigen på hemmaplan och denna gång över nykomlingen Höllviken.

Matchen inleddes i högt tempo av hemmalaget och på tillbaka på planen efter skada var Christian Mattsson som serverade Martin Karlsson till 1-0 redan efter 1:28. 2-0 gjordes strax därefter av just Mattsson som visar att han är oerhört betydelsefull för Linköping. Det hann även bli 3-0 innan den första perioden var slut och återigen är Mattsson inblandad, denna gång med en assist till Eric Björk i powerplay.

– Sen tycker jag att vi kontrollerade första och tredje perioden på ett mycket bra sätt. Vi spelade stabilt, med stort tålamod och skapade väldigt mycket bra målchanser, säger Johan Asbrant till corren.se.

Utan att gå tredje perioden för mycket i förväg så fortsatte Linköping att visa upp bra spel i den andra och firma Karlsson/Mattsson skrev in sig i protokollet igen, återigen med Mattson som framspelare på snabbt slaget frislag från hörnet in till en fristående Karlsson i slottet.

Höllviken försökte sedan i den tredje perioden att sätta press och vara mer desperata i sitt anfallsspel. Men detta var Linköpings match och efter 5-1 i powerplay kändes bottenmötet avgjort. Slutresultatet skrev tillslut till 6-2 och viktiga poäng för Linköping.

– Skönt givetvis, men vi kan inte sväva iväg nu och tro att allt löser sig bara för att vi vunnit i kväll. Ska man vara krass så var det här en match som vi skulle vinna, säger tränaren Johan Astbrant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar