FC Helsingborg

Johnson fixade oavgjort i toppmötet

Det var upplagt för en riktigt bra innebandymatch i toppmötet mellan Helsingborg-Falun och 1353 personerna i publiken behövde inte bli besvikna när lagen tog med sig 1 poäng var.

Serieledarna Falun fick ett avbräck i laguppställningen i bussen på vägen ner till Helsingborg då lagets bästa spelare och som snittar över 4 poäng per match, Alexander Galante Carlström hade feber. Tränare Brottman fick ändra om lite i den annat så lyckade förstafemman vilket såklart påverkade Faluns offensiv. Även som Galante Carlström saknades så var det tvåan i poängligan Emil Johansson som gjorde matchens första mål och 0-1 Falun efter drygt 4 spelade minuter. Det var också enda målet i den första perioden.

Det behövdes tre utvisningar efter varandra i den andra perioden innan Helsingborg kvitterade 1-1 genom Daniel Johnsson som gjorde sitt första för dagen i powerplay. Utvisningen på målvakten Johan Rehn kommer nog att diskuteras i efterhand. Falun ville inte vara sämre när Helsingborg fick sätta sig på utvisningsbänken och matcher går till andra periodpaus med ny ledning för Falun.

Tredje perioden blev än mer intensiv och när Falun utökar till 1-3 genom Casper Backby tvingades Helsingborg att chansa mer framåt för att jaga kvittering. Det lyckades laget med tack vara tidigare nämnde Daniel Johnsson som sköt in två mål och kvittering 3-3 vilket också blev resultatet efter förlängning. 3 mål och Daniel som såg till att Falun tappade poäng för blott andra gången den här säsongen.

– Det är en bra innebandymatch med mycket chanser. Lite målfattig för att vara helt underhållande men bra försvarsspel försvårar det, kommenterar Daniel till ibnytt.se

Ni ligger under inför den sista perioden. Vad pratar ni om att förändra?

– Framförallt säger vi till varandra att vi måste skjuta mer. Skjuter vi inte så gör vi inga mål. Mer skott, ett rakare spel och in på kassen för returer.

Sköt det gjorde ju du, skönt att sätta de målen?

– Det är min roll att göra mål så det var skönt att sätta dit de. Vi är inte helt 100% nöjda med säsongsinledningen internt i gruppen en absolut har vi fått en bra start. Vi har inte varit på tårna i vissa matchen men idag visar vi upp ett bra spel, avslutar Daniel till ibnytt.se