Foto: 24kalmar.se
Allsvenskan

Jönköping vann över Kalmarsund

Ytterligare en seger i Allsvenskan södra för Jönköping då laget i lördags besegrade FBC Kalmarsund. - De (Kalmarsund) orkade inte riktigt på slutet och vi tar verkligen tag i det, säger tränaren Niklas Pålsson till JP.se

Det blev en svängig match mellan Jönköpings IK och FBC Kalmarsund under lördagen där Jönköping till slut visade varför laget leder serien och Kalmarsund bara spelat in 6 poäng.

Matchen blev både spelmässigt och målmässigt svängig där båda lagen visade upp en stark offensiv innebandy. Kalmarsund hade ledningen efter den första perioden med 2-1 efter mål av bland annat Gustav Bäckstedt som gjorde sitt första mål i allsvenskan. Under period två svängde matchen över till Jönköpings fördel, mycket tack vare Rikard Hessmer som gjorde två mål och ledning Jönköping 5-4 efter 40 spelade minuter.

– Vi hade en tydlig gameplan och visste vad vi skulle göra för att vinna matchen. Sedan är det grymt att se hur grabbarna krigar de sista fyra minuterna när vi bara leder med en boll och spelar i boxplay. Vi har hittat en jämn nivå och minskat dipparna i matcherna, säger Rikard Hessmer, till jp.se

I inledningen av den tredje och avgörande perioden visade Kalmarsund återigen klass offensivt då firma Johansson/Nilsson kvitterade och SSL-meriterade Simon Nilsson gav bortalaget ledningen. Trots 2 powerplay för Kalmarsund strax efter lyckades inte laget utöka ledningen utan istället var det Jönköping som vända tillbaka, första kvittering genom nyligen U-19 uttagna Otto Wiedman och därefter i powerplay Hannes Blomkvist och sedan i boxplay 8-6 genom Martin Källberg. Nya 3 poäng för Jönköping som befäster sin plats i toppen av tabellen. För Kalmarsunds del har laget mycket att fundera på om det ska bli en topp 4 plats. Återigen många insläppta mål och dessutom tas inte chansen i powerplay när tillfället ges i den tredje perioden.

— De (Kalmarsund) orkade inte riktigt på slutet och vi tar verkligen tag i det. Det skiljer oss från förra säsongen, att vi verkligen tar tag i det, vänder och vinner trots att vi ligger under med tio minuter kvar av matchen, säger Niklas Pålsson, tränare i JIK, till jp.se

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar