Foto: Privat
Allsvenskan

Alla interna mål uppfyllda i Wibax Patriots

Allsvenska Wibax Patriots IBK Piteå har inlett säsongen mycket övertygande med endast en förlust på de inledande 6 omgångarna. Laget har dessutom uppfyllt alla interna mål. - Vi infriar alla delmål och parametrar som vi satt intern vilket är väldigt kul, säger tränare Christer Nordqvist.

15 poäng på de inledande 6 omgångarna för Piteålaget Wibax Patriots som placerar sig på andra plats i allsvenskan norra. En placering som om den hålls till säsongen slut innebär kval till SSL.

– Kvalet är inget mål vi har från föreningen utan det är placering 3-9. Men eftersom placering 3-4 innebär kval så sa vi att vi kör. Sen för vi se under säsongen om vi är kvar där i slutet kanske vi justerar upp mot SSL, säger Christer.

Två i tabellen och endast förlust mot serieledarna Djurgården. Christer är dock mest nöjd med de egna målsättningar.

– Vi har gjort som i fjol att vi satt mål 6 matcher i taget och under förra säsongen uppnådde vi aldrig alla mål per 6 matcher under hela säsongen. I år lyckades vi med det redan första omgången och då har vi ändå skruvat upp målen. Det är mål som att vi skulle vinna alla 3 perioder i minst 1 match, göra mål de första 3 bytena i 2 matcher, över 65% i boxplay och 55% i powerplay med flera. Kul och en kanonstart på säsongen.

Viktigt för Wibax Patriot är SSL rutinerade lagkaptenen Erik Nilsson.

– Erik har varit riktigt bra i år. Han var bra redan förra säsongen men då var han halvskadad. I år har han fått vara skadefri och spelat ännu bättre. Han är viktigt med sin rutin och spel.

Ikväll väntar norrlandsderby mot Umeå City.

– Jag tror det kommer bli en jämn och bra innebandymatch. Umeå kommer säker vara heltaggade och det kommer vara två lag som vill minimera för motståndarna att komma till chanser. Du kan nog förvänta dig högt tempo, välspelad match och många täckta skott. Jag skulle tippa seger med uddamålet för oss och det är att vi har fler karaktärer som kommer avgöra, avsluter Christer till ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar