Foto: umeåcity.se
Allsvenskan

Rudeström har förstärkt Umeå City

Nykomlingen Umeå City fick ett välkommet tillskott inför förra omgången mot Järfälla då målvakten Martin Rudeström förstärker laget.

Martin som senast kommer från Team Thorengruppen och tidigare även spelat i Dalen kommenterar övergången till Umeå Citys hemsida.

– Även om det är ganska länge sedan jag stod så känns det som om de gamla takterna sitter kvar. Fysiken kunde varit bättre men jag brukar vara lättränad. Det ska bli skoj att få kriga om en tröja igen. Oscar är en duktig målvakt så det gäller att ge allt och försöka få tränarnas förtroende. Men om vi säger så här. Min satsning är målmedveten och jag gör inte det här för skojs skull, säger Martin.

För Martins del är det nu allsvenskan som gäller och i första matchen mot Järfälla blev det endast 1 insläppt mål på 30 skott.

– Tempot bör vara lite lägre men trots allt finns det många bra allsvenska spelare. Generellt har ett allsvenskt lag kanske en till två bra femmor medan i superligan har lagen tre bra formationer att tillgå. Detta äventyr blir en bra prövning för mig, min uppfattning är att den norra allsvenskan håller en en hög kvalité, säger Martin.

Umeås tränare Lars Bergström är nöjd med förstärkningen

– Det var viktigt för oss att få in Martin då vi haft en del skadeproblem på målvaktssidan. Det är en väldigt bra målvakt och Martin gjorde en riktigt bra match senast. Han bidrar också med mycket rutin i vårt lag och kommer han upp i samma nivå nu mot Piteå så kan vi vinna, säger Lars till ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar