Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Skadedrabbat Linköping mot Växjö

Linköpings IBK har kommit igång och plockat viktiga poäng de senaste tre matcherna. Ikväll väntar Växjö IBK på bortaplan. - Alla poäng är viktiga men de senaste har varit extra viktiga för självförtroendet, säger tränaren Johan Aspbrant.

Hur ser du som tränaren på de senaste tre matchernas 5 poäng? 
– Alla poäng är viktiga men dessa har varit viktiga för självförtroendet. Man är ju aldrig riktigt nöjd och det finns mycket mer att jobba på i spelet. Men statistiskt sätt har vi förbättrat de sakerna vi fokuserat på att förbättra efter vår extremt dåliga start, säger Johan till ibnytt.se

Vad är det ni fokuserat på att förbättra? 
– I inledningen har vi åkt på fler kontringsmål på oss än vad vi gjorde på hela förra säsongen så det är en del. Vi måste vara ödmjukare i spelet med boll och inte tillåta att lagen kontrar på oss. Sen är powerplay bättre och vi vinner också fler sistaperioder än tidigare vilket är bra, men det har också gjort att vi tappat i de övriga delarna. 5 mot 5 är vi framförallt inte nöjda med.

Ikväll match mot Växjö som målas upp som ett offensivt lag. Vad tror du om matchen? 
– Det där med offensivt och defensivt lag handlar lite om hur man säljer in sin spelidé. För mig är Växjö ett starkt defensivt lag med kontringar även om Niklas Nordén (tränare Växjö) målar upp en annan bild. Här gäller det att vi hittar balansen i spelet då de har farliga kontringar och att vi inte får spelet att bölja för då är de starka.

Hur ser skadeläget ut i truppen?
– Det hade kunnat vara bättre. Vi saknar i backuppställning Tobias Gustafsson som är osäker, Martin Hovlund och Mattias Hjalmarsson. Jonatan Moen är borta offensivt och det är frågetecken på Milan Tomasik

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar