AIK IBF

40% för Stefansson när AIK tog 2 poäng

Inför matchen Sirius-AIK trodde Andreas Stefansson på målfest och utlovade att han skulle göra 25% av målen. Det blev en helt annan matchbild men Stefansson leverade ändå. - Ja det blev inte alls som jag trodde utan mer avvaktande från båda lagen, säger Andreas.

Matchen Sirius-AIK blev en jämn historia med två avvaktande lag som följdes åt hela matchen. AIK tog ledningen genom Joakim Olsson och Sirius svarade direkt därefter och kvitterade genom Carl-Kostob Boberg. Johan Eriksson gav sedan i den 12:e minuten hemmalaget ledningen genom Johan Eriksson.

Första målet i den andra perioden gjordes återigen av Joakim Olsson. Tvåmålskytt blev även Johan Eriksson som på nytt gav Sirius ledning och ställning 3-2 efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden höjdes tempot något, mycket tack vara AIK som gick mer på mål i jakten på kvittering vilket också kom. Innan matchen gick målskytten Andreas Stefansson ut och sa att han skulle göra 25% av AIKs mål och kvitteringen kom från just Stefansson. Strax därefter gavs Sirius möjlighet att i powerplay på nytt ta ledningen vilket görs av Jakob Drews. Men glädjen blir kortvarig då AIK på nytt kvitterar och ställning 4-4 står sig perioden ut.

Förläningen blev bara 35 sekunder lång då Stefansson såg till att det blev 40% istället för 25% snygg serverad av Kevin Lieback Asp vilket innebar 2 poäng hem till Solna.

Det blev 2 mål för dig Andreas och 40% istället för 25%. Hur var det att avgöra?
– Det var jätteskönt att sätta den på slutet. Jag får bollen helt utan uppvaktning och de lägena missar jag inte. Det är fin passning från Lieaback Asp som gör det bra. 40% är dessutom ännu bättre än de 25 jag utlovade.

Det blev inte den matchbilden du trodde på förhand. Beskriv din syn på matchen?
– Jag trodde ju att det skulle bli mycket mer kontringsinnebandy och mer spel fram och tillbaka. Istället blev det avvaktade från båda lagen med uppställt försvar och inte alls någon målfest. Första perioden är inte bra för oss och ska vara nöjda att det bara är 2-1. Inför sista vill vi gå mer rakt på mål och vill steppa upp skotten vilket också ger utdelning.