Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Dalen nollade Team Thorengruppen i derbyt

Första Umeåderbyt i SSL Herr mellan Team Thorengruppen-Dalen slutade med en klart seger för storebror Dalen med klara 5-0. - Det blev lite derbykänsla med bra publik och en tuff match, säger Jonas Svahn till ibnytt.se

Umeåderby och en viss derbykänsla hade smugit sig in i lagen innan matchen. Team Thorengruppens Emil Johansson ville vinna övertaget i korridoren.

Dalen startade matchen i ett högt tempo med mål redan efter 29 sekunder av Johan Eriksson. 0-2 och 0-3 gjordes även de redan innan den sjätte minuten vilket var en riktigt kanonstart för Dalen som för dagen stod som bortalag.

– En bra start var inget måste men vi har inte har inte fått bra förstaperioden i år så det var skönt att kunna starta med mål på de första tre skotten, Jonas Svahn till ibnytt.se

– Dalen är mycket hungrigare än oss från start och då hamnar vi i uppförsbacke och de kan ligga på kontring och då är de otroligt skickliga, säger Tomas Hugosson Wallgren till vk.se 

Kanonstart för Dalen och det började hetta till redan i den första perioden med varsin utvisning för vardera laget. I den andra perioden var Team Thorengruppen med från start och det var en aktiv publik i Umeå Energi Arena.

– Det har blivit lite derbykänsla i Umeå vilket var kul. Det var bra publik idag och det var kul att Thorengruppen hade aktiva fans som hejade och även vi i Dalen hade hejaramsor. Det var fantastiskt på så sätt, säger Jonas.

Team Thorengruppen lyckades inte komma göra något mål i matchen och den tredje perioden blev fylld av utvisningar och en storspelande Måns Parsjö-Tegnér i Dalens mål där slutresultatet skrevs till 0-5 och 3 poäng till Dalen.

– Måns var riktigt bra idag och håller nollan och gör några grymma räddningar. Men det var också en laginsats på många sätt då vi har bra energi och täcker mycket skott. Det hettar till lite med många utvisningar, framförallt på slutet och det gillar jag då jag får spela mycket, avslutar Jonas Svahn.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar