IBF Falun

Pixbovinst i toppmötet

Tvåan mot ettan, Pixbo mot Falun, ett riktigt toppmöte i Wallenstamhallen och det blev en jämn historia där Pixbos effektivitet avgjorde.

Serielederna Falun mot hemmalaget och serietvåan Pixbo blev en jämn och fartfylld match i en fullsatt Wallenstamhall där båda lagen visade varför de ligger så högt i serien. Falun utan landslagsbacken Emil Johansson.

Pixbo startade matchen klart piggast med stort bollinnehav och där Tim Wiklund har matchens första farliga chans med ett skott utifrån. Det är också Pixbo som tar ledningen i matchen när Linus Henriksson står ensam på bortre stolpen och lägger in bollen efter ett bra uppspel. Efter det kom matchens första av många utvisningar 6:33 då hemmalagets William Lindh utvisas två minuter för slag och i det efterföljande powerplayet skapar Falun bra tryck vilket ger utdelning och kvittering av Alexander Galante Carlström. Ett mål som ger Falun en energiinjektion. Nya utvisningar därefter, en för Pixbo utan mål och sedan en för Falun där Max Wahlgren ger hemmalaget ledningen. Två mål till blev det i den första perioden där Pixbo var klart bäst. Ställning 4-1 efter 20 spelade minuter.

Andra perioden inleddes med ett mer hungrigt Falun som fick utdelning för sitt höga tempo efter att Rasmus Enström haft show då han trampar in från kanten, gör ett par snabba dragningar och sätter upp bollen i taket. Strax därefter var det kedjekamraten Alexander Galante Carlströms tur och det var jämt igen, även i målprotokollet. Men närmare än så kom aldrig Falun utan istället utökas Pixbo ledning, första av Kasper Hydén och sedan psykologisk viktigt av Max Wahlgren med bara 18 sekunder kvar av perioden.

557 personer fick se Pixbo vinna

Ställning 6-3 inför den sista perioden och fortfarande chans för Falun att behålla sitt fina facit med bara 1 förlust. Det blir en tempohöjning i den tredje perioden med ett satsande Falun vilket öppnar upp för ett böljande spel. Jon Hedlund i hemmamålet gör några riktigt viktiga och fina räddningar och Falun närmar mig. Simon Cederström gör 6-4 men det lilla hopp som tänds för serieledarna dör blott 14 sekunder senare då Pixbo svarar till 7-4 och två minuter senare även 8-4 till de 557 i hemmapublikens glädje som där och då trodde att matchen var avgjord. Falun närmade sig dock igen med två mål. 8-5 är som taget ur skolboken med diagonal över på högerkanten, krossdiagonal ner i vänster hörn och direkt in snett bakåt slottet där Simon Palmén på ett tillslag lägger in bollen.  Det blev nerv i matchen i ett par minuter innan Linus Henriksson gjorde 9-6 och 9 sekunder senare 10-6 Patrik Malmström i första kryss. Ett sista tröstmål blev det för Falun på ett kliniskt frislag signerat Galente Carlström assisterad av Enström.

Ett bättre och effektiva Pixbo vinner och knappar in på serieledare Falun och är nu endast 1 poäng efter.