Foto: Mats Ragnarsson/Magnus Johansson
Allsvenskan

Rudeströms 2 veckor blev succé

Med endast Oscar Stensson tillgänglig för spel i Umeå City tillfrågades Martin Rudeström om att göra comeback vilket har blivit succé. Nu senast mot serieledarna Djurgården släppte Martin endast in 3 mål. - Vi har kört de två veckorna nu så vi får se om det blir fortsättning eller inte, säger Martin till ibnytt.se

Det var målvaktsbrist i Umeå City med endast Oscar Stensson tillgänglig för spel för dryga två veckor sedan. Då ställdes frågan till samarbetsklubben Team Thorengruppen och till den rutinerade målvakten Martin Rudeström om en comeback. En comeback som blivit lyckad med 6 inspelade poäng för Umeå City och imponerande målvaktspel från Rudeström.

– Det har blivit bättre och bättre. Orken tog slut lite mot Wibax men med tanke på hur otränad jag är så har det fungerat bra, säger Martin till ibnytt.se

Martin som har gott om rutin från spel i SSL.

– Det är synd att tiden inte räcker till för att spela på den här nivån eller högre upp. Jag vet hur mycket tid det krävs att spela högre upp och den tiden finns inte som läget är just nu. Det känns som jag kom in i det rätt nu och därför jag kunnat spela så bra, men egentligen behövs det en riktig försäsong.

När Martin gjorde comeback var det sagt att spela dessa två veckor som nu är slut.

– Vi ska ta en snack nu i veckan så får vi se vad vi kommer fram till. Det hade varit kul men samtidigt är jag en sån person som inte vill att det ska gå dåligt för att jag inte tränar. Det funkar inte för mig att jag kommer ner och bara tränar 1 gång i veckan och sen match, kör jag så kör jag ordentligt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar