Foto: Per Wiklund
Landslag

Det är jätteviktigt att spänna musklerna inför VM

Euro Floorball Tour till helgen där Sverige möter Tjeckien, Schweiz och Finland. Alexander Galante Carlström ser fram emot att ladda upp inför VM som spelas i december. - Det är ett genrep inför VM så vi ska dit och spela ihop oss, säger Alexander till ibnytt.se

Till helgen väntar Euro Floorball Tour för svenska herrlandslaget i Växjö. En turnering där världens 4 bästa lag möts vilket den här gången även blir en uppladdning inför VM. ibnytt.ses reporter Jonathan Rudman tog en snack med Alexander Galante Carlström inför turneringen.

Vad har du för förväntningar på helgen?
– Det är ett genrep inför VM så förväntningarna är höga. Vi ska åka dit och spela ihop oss inför VM och försöka vinna alla matcher. Sverige är världsledande och vi ska vinna de matcher vi ställer upp i.

Om 1 månad väntar VM. Hur viktigt är det att sätta sig i respekt tåhör tätt inpå?
– Det är jätteviktigt. Det sänder signaler. Visar vi att vi är hungriga och kör över de så kommer de bli lite skakiga inför VM. Det är jätteviktig att spänna musklerna inför VM.

Vad tror du, blir det en Falunfemma?
– Vi går aldrig igenom femmor innan utan det är alltid en överraskning när man kommer till landslaget vilka man ska spela med. Det är jättebra spelare så det spelar inte å stor roll. Jag har samma uppgift där som i Falun att jag ska göra mål så det är bara skjuta på bollen när den kommer.

Finland lär bli tuffaste motståndarna. Vad tror du om Finland både inför helgen och VM?
– Finland har tagit stora kliv sen förra VM. Redan då var det jämt i finalen och sedan dess har vi mött de några matcher. Finland har något bra på gång, många unga spelare och de spelar fysiskt. Finland är ett bra lag och vi måste vara 100% om vi ska kunna slå de.

Tjeckien och Schweiz. Vad tror du om de matcherna?
– Det kommer bli tuffa matcher där också. De tär bra lag och vi har ju till exempel förlorat mot tjeckerna i EFT en gång tidigare. Det är duktiga länder som är på frammarsch och det gäller att vi är 100% oavsett vilket motstånd vi möter så ska det nog gå bra.

Det är EFT och sedan en samling i Visby innan VM. Hur viktiga är de här samlingarna för er?
– Vi ses inte så ofta i landslaget så alla samlingar är viktiga. Det gäller att spela ihop sig i femmorna, powerplay och boxplay så att allt sitter inför VM. Alla samlingar är viktiga eftersom vi har så få.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar