Foto: MATS RAGNARSSON / MAGNUS JOHANSSON
Allsvenskan

Umeå City första lag att vinna mot Djurgården

Seriesuveränen och obesegrade Djurgården fick en tuff bortamatch mot Umeå City i söndags och säsongens första förlust var ett faktum, mycket tack vare ett välorganiserat försvarsspel av hemmalaget

6 segrar och 1:a i tabellen för Djurgården inför bortamatchen mot Umeå City med 3 segrar 9 poäng på de inledande 7 omgångar. Väl i Umeå blev det första perioden jämn lagen emellan men i den andra perioden fick hemmalaget utdelning och gick ifrån till 2-0. I powerplay i inledningen av den tredje utökades ledningen till 3-0 genom Adam Hansson. Det dröjde till matchminut 48 innan Djurgården gjorde sitt första mål i matchen genom Oscar Norrman vilket svarades på minuter senare av Umeås Peter Larsson.

Efter det målet började upphämtningen på allvar med ett högre pressande och chansande Djurgården vilket gav utdelning både en och två gånger. 19:19 utvisas Sebastian Gafvelin för hög klubba och upphämtningen avbryts. Istället är det Umeå Citys Christoffer Dahl som fastställer slutresultatet till 5-3 med 3 sekunder kvar av matchen. Ett resultat som innebar Djurgårdens första förlust för säsongen och 3 nya viktiga poäng för Umeås City. Detta var också comebackande Martin Rudeström i Umeås Citys måls sista tänkta match i den korta comebacken vilket du kan läsa mer om här. 

 

Martin, ni vinner över serieledarna Djurgården. Hur skön seger? 
– Absolut en skön seger, vi är jättenöjda och ingenting vi kunde klaga på idag. Vi fick matchen dit vi ville och var effektiva i våra avslut. Första perioden var inte jättebra men i andra visar vi vad vi går för. Det kändes som att Djurgården var lite avslagna och ville åka hit och plocka enkla poäng. Sen tar Gafvelin en onödig utvisning på slutet vilket gör att vi kan spela av. Starkt av domaren att ta den där, säger Martin till ibnytt.se

Vad var en gameplan?
– Vi visste på förhand att vi inte skulle spela ut Djurgården utan det gällde att sätta stopp för deras kontringar, ligga tight och ta deras skott. Jättebra match från oss.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar