Foto: Per Wiklund
Landslag

Jag är lugn, analytisk och bygger på relation

Euro Floorball Tour i Schweiz för damlandslaget ledda av förbundskapten Andreas Lundmark. En förbundskapten som bygger sitt ledarskap på relation och ofta nördar ner sig i detaljer såsom hur axeln ska luta.

Förbundskapten Andreas Lundmark har sedan april 2014 lett det svenska damlandslaget mot fortsatt utveckling och lyckades ta ytterligare ett VM-guld i senaste turneringen. I ibnytt.ses podcast som släpps imorgon torsdag beskriver Andreas sitt ledarskap och roll som förbundskapten.

– Jag är en ganska analytisk person, lugn sansad och försöker visa engagemang på ett annat sätt än att gapa och skrika. Jag vill visa att jag bryr mig om person och individ och skapa en bra relation till alla.

Hur gör du det?
– Första året som förbundskapten besökte jag alla klubbar men nu försöker jag fokusera mer på spelarna i första hand och jag tycker det går helt okej. Jag har en bra relation till tränarna och en bra relation till spelarna.

Andreas beskriver sig själv som analytisk och gillar de taktiska detaljerna.

– Ibland snöar jag in i motståndarna eller vårt eget spel på detaljnivå. Mest blir det på individer och deras spel. Det är små detaljer som jag kan snöa in mig i och vi har några fler nördar i ledarstaben också. Ibland kan det bli så nördigt som ur axeln lutar när man ska skjuta. Men jag tror spelarna vill ha den feedbacken också för att utvecklas och har jag skapat en gedigen relation kan jag också ge den feedbacken.

Det finns 3 tydliga höjdpunkter i Andreas tränarkarriär:

  1. Första året med damerna när vi vinner semifinalen mot IKSU. Känslan i bussen på väg hem till Falun och ska spela final veckan efter.
  2. SM-guldet med Falun 2012/2013
  3. VM-guldet nu senast med damlandslaget.

Detta och mycket mer i podcasten som släpps imorgon torsdag den 3 november.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar