Foto: Per Wiklund
Landslag

Linn och Sverige redo för EFT

Fullspäckad landslagshelg för damlandslaget i schweiziska Schaffhausen med start mot Finland. Tillbaka i landslagstruppen är Linn Lundström, till vardags i Schweiziska UHC Dietlikon. - Det är en skillnad tempomässigt mot Schweiziska ligan men jag brukar komma in i det rätt snabbt, säger forwarden Linn Lundström.

Ikväll Finland, imorgon lördag Schweiz och avslutningsvis Tjeckien på söndag är vad som väntar damlandslaget under EFT i Schaffhausen. Tillbaka i landslaget och väl hemmastadd i Schweiz är forwarden Linn Lundström.

– Alltid kul att vara med och det krockade med en obligatorisk grej i skolan senast. Det är fantastiska innebandyspelare i laget och det är kul att vara med. Nu gäller det att visa vad jag går för, säger Linn till ibnytt.se

Linn som till vardags spelar i schweiziska UHC Dietlikon är väl medveten om en temposkillnad från seriespelet och landslaget.

– Det är en temposkillnad och det kräver en omställning för mig. Spelarna i SSL har tempot lite mer i sig men det är en faktor jag vet om och det tar någon träning sen är man inne i det.

Damlandslaget anlände under torsdagen och bor i Tyskland vid gränsen under EFT. En turnering där fokuset från Finnkampen i att arbeta fram vilket spel Sverige vill spela fortsätter.

– Vi hade lite teori när vi kom ner och en träning under torsdagskvällen. Fokus under EFT är vad för typ av innebandy vi vill spela. Vi testar vad som är bäst för oss men också för att vara de som utvecklar innebandyn. Vi vill stå för utveckling av sporten. Under Finnkampen klaffade spelet lite olika i matcherna och vi jobbar vidare med den linjen nu. Det tar ett tag innan allting synkar.

Först väntar alltså Finland, sedan Schweiz och avslutningsvis Tjeckien.
– Det ska bli intressant att se hur Finland studsar tillbaka efter Finnkampen. Om de har analyserat vårt spel och ändrar i hur de spelar eller om fortsätter på deras linje sedan tidigare. Finland är alltid fysiskt tuffa och det är där de framförallt försöker slå oss.

– Schweiz har ju ny förbundskapten så det ska bli intressant att se vad de gör nu. Om de ligger kvar i en låg 2-2-1 eller ändrar om. Säkert en del nya spelare i laget också som kommer testas.

– Tjeckien är det laget som tagit störst kliv utvecklingsmässigt senaste åren. De har en del spelare som är svåra och möta och de har bevisat att de ska spela på hög nivå, det ser vi ju i SSL. De går rakt på mål och lär nog spela en låg 2-2-1.

Ikväll väntar Finland och matchstart 17:00.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar