Foto: Claudio Thoma
Landslag

Spelsystemet testas bäst mot Finland

Det blev en ny klar seger för damlandslaget mot Finland. Slutresultat 7-3 och det var bud på mer. - När de gör 2-5 kändes det som 1-8. Vi trummar på och gör det riktigt bra, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Det blev seger igår mot Finland vilket du kan läsa om här. Flera poäng stod femman Stålhult, Wickström, Wijk, Tschöp och Andersson för. Det var framförallt Täbyspelarna Wickström och Tschöp som hamnade i poängprotokollet. Andreas Lundmark vill även lyfta fram Anna Wijk i den femman.

– Anna Wijk gör en hästjobb på banan. Hon är inte bara en finlirare utan är väldigt bra på att ta det hårda jobbet och ta mycket smällar.

Vad tycker du om matchen Andreas?

– Vi gör en jättebra match. Vi har en dipp 10 första minuterna i andra perioden men förutom det så visar upp ett jättebra spel. Vi skapar många fina lägen och finska målvakten gör det mycket bra. Jag tycker även spelsystemet fungerade väldigt bra. Vi vet att det kommer skapa några kontringar men räknat över en hel match så har vi oddsen med oss. Tredje perioden är också bra och vi trummar på.

Ni ändrade en del i femmorna i andra och tredje perioden. Varför?

– Vi vill rulla igång alla mot ett så bra motstånd som Finland. Det gäller att få in alla i spelsystemet och det testas bäst mot Finland. Det är ju fortfarande lite halvnytt så det är bra att alla får testa på det.

Vad tycker du om Finlands spel?

– Finland är luriga och vi ska inte dra för stora växlar av den här segern. De kommer bli bättre och spelar mycket på energi. Får det lite medstuds så är det tufft att möta Finland. De spelar ju mycket på kraft och fysik och jag tycker framförallt det är där vi har höjt oss. Vi räddar många situationer för att vi har bra fart. Det kröns mycket av individen men det klarar vi av.

Ikväll lördag väntar ny match för damlandslaget. Det mot hemmanationen Schweiz.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar