Foto: Claudio Thoma
Landslag

Ett bättre Sverige vann med 9-4

Hemmanationen i EFT Schweiz mot Sverige blev en jämn drabbning första 40 minuterna innan Sverige fick ordning på sitt offensiva spel.

7-3 seger för Sverige igår mot Finland och motståndarna Schweiz kom till matchen med en 12-2 seger över Tjeckien i bagaget. Återigen var det Sofia Joelsson som öppnade Sveriges målskytte tidigt i matchen efter 2:58. Det hann också bli 0-2 till Sverige innan Schweiz gjorde sitt första mål, det i PP.

– Vi startade matchen bra. Vi kände att vi hade vår chans att vinna matchen och matchplanen var att vi inte skulle gömma oss utan ta för oss från start. Vi spelade på tre femmor varav en mer offensiv i försvarsspelet, säger Michelle Wiki till ibnytt.se 

Andra perioden blev fartfylld och en tempohöjning mot den första. Schweiziskorna hade gjort hemläxan och löste Sveriges höga press flera gånger och när Sverige hade bollen så blev det flera enkla bolltapp och laget kom inte in i samma organiserade spel som mot Finland. Hela 7 mål i den andra perioden där Emelie Wibrons 2-3 mål på volley var det snyggaste. Det var inte bara på planen som Schweiz hängde med i det högre bolltempot utan även i målprotokollet och efter 40 spelade minuter var ställningen 4-6. Samtliga 6 svenska mål gjorda av spelare i IKSU.

– Sverige höjde sig och ville göra mer mål, började skjuta från back och vi gjorde några enkla misstag. Sverige gör det bra! 

I den trejde perioden fortsatte Sverige med det höga tempot i passningsspelet vilket gjorde att Schweiz inte låg lika nära i försvarsspelet. Samtidigt gör Schweiz några enkla misstag och slutresultatet skrivs till seger för Sverige med 9-4.

Två av Schweiz mål gjordes av Michelle Wiki vars femma imponerade.

– Jag är glad att vår femma kunde leverera. Vi jobbar med snabba fötter och lyckas göra två för för att vi sätter rätt press. Men jag är inte glad över förlusten, det kändes som att vi kunnat vinna den här matchen, säger Michelle. 

För Sverige väntar imorgon Tjeckien och för Schweiz väntar Finland. I vår är det dessutom dags för VM.

– Vi gjorde en bra match mot Tjeckien igår och nu den här mot Sverige. Vi har en bra lagkänsla och vår nya tränare är bra. Det ska bli kul att möta Finland imorgon och det känns som att vi är på rätt väg i vår utveckling mot VM. Vi har en del att träna på men vi blir bättre, avslutar Michelle. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar