Foto: Per Wiklund
Landslag

”Roligt om det blir nord & syd innebandy”

Två segrar för Sverige, två segrar för Finland. Idag avgörande matcher i Euro Floorball Tour man också en viktigt match för att sätta sig i respekt inför VM. - Man vinner inte VM-guld idag men viktigt med respekt och självförtroende, säger Mika Kohonen.

Finland står för motståndet idag för det svenska herrlandslaget i avslutningsmatchen av EFT i Växjö. Ett Finland som precis som Sverige vunnit mot både Schweiz och Tjeckien och är största utmanaren till VM-gulet i december ledda av lagkapten Mika Kohonen.

– Det är som vanligt när vi möter Sverige. Det kommer bli en rolig och tuff match och eftersom det är sista inför VM så blir det extra speciellt. Nu inser man hur nära VM är och det gäller att sätta sig i respekt och skapa självförtroende. Men man vinner inte VM idag, säger Kohonen till ibnytt.se

De båda lagen har mött varandra flera gånger och vet varandra styrkor och svagheter väl.

– Det lag som gör flest saker rätt kommer att vinna. Vi är förbereda på allt och kan variera vårt spel, närkamper blir viktiga. Jag hoppas att Sverige går högt i försvarspelet. Det skulle vara roligt med nord och syd innebandy.

Finlands förbundskapten Petri Kettunen är inne på samma spår.

– Det är som alltid en bra match mot Sverige. Det kommer bli hög intensitet i matcher och det varje spelare är redo att lägga full energi. För oss är de ett bra test för att hitta rätt spelare och system inför VM. Men matchen imorgon är inte den viktiga, det är om vi får möta Sverige i VM, det är då det avgörs, säger Kettunen till ibnytt.se.

Ett Finland alltså som vann i fredags över Schweiz med 9-5 och mot Tjeckien med 10-3.

– Mot Schweiz spelade vi inte bra i 40 minuter. Sista 20 är okej och det är jag nöjd med. Mot Tjeckien var vi väl förberedda och gjorde bra saker med bollen med hög kvalitet. Förmodligen blir det inga överraskningar i Sveriges spel. Vi vet att de har ett effektivt och bra spelsystem och vi vet att vi måste vinna duellerna för att vinna matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar