Foto: Per Wiklund
Landslag

Storspel av Blom när U19 vann

Enbart segrar för de svenska U-19 herrarna under Euro Floorball Tour blev det enbart segrar. Den sista i dagens match mot Finland med 6-5. -Vi har en väldigt duktig målvakt idag, Blom är kanon i kassen, säger Otto Weidman.

Seger mot Tjeckien, seger mot Schweiz och idag även seger mot Finland. Svenska U19 herrarna summerar en bra helg i Växjö.

Matchen mot Finland inleddes i ett högt tempo med ett Finland som kom till fler avslut än Sverige. Andreas Blom i det svenska målet storspelade och höll nollan första 20 minuterna. Istället var det Sverige som gjorde mål och det två gånger av Kasper Broby där det andra målet är riktigt snyggt. Kasper får bollen ensam med den finska målvakten och efter ett par snabba dragningar sitter målvakten på rumpan och Kasper kan lyfta in 2-0.

– Broby visar kvalitet under hela turneringen och är girig och vill sätta dit bollarna, säger förbundskapten Markus Puskala.

I den andra perioden var Sverige klart bättre med ett säkrare passningsspel där de löser den finska pressen med enkla passningar och på så sätt kan etablera spel i offensiv zon. Jesper Colling gör 3-0 och det hinner bli 5-0 innan Finland gör sitt första mål i matchen vilket är en retur som slås in. Ställning 5-1 efter två spelade perioden.

– Mål är oerhört viktiga i innebandy och deras 5-2 som vi bjuder på gör att de får den energin de behöver. Hur målen faller påverkar väldigt mycket, säger Markus.

För det var det som hände. Efter 2 minuter i den tredje perioden gör Finland 5-2 och skapar en känsla av att det går att komma tillbaka i matchen och upphämtningen påbörjas. 5-3 och 6-4 görs i Finländskt powerplay och med 1:32 kvar av matchen görs även 6-5 och det blir nerv sista minuten. Sverige lyckas hålla undan och vinner Euro Floorball Tour, mycket tack vare en storspelande Andreas Blom som räddade hela 26 skott.

– Vi har flowet bakom oss och även om de gör 6-5 så har vi många vinnare i laget som vet hur det går till. Vi lyckas täcka ner deras 6 mot 5 för att vi offrar oss och orkar mer. Sen har vi ju Blom i kassen också som gör en kanonmatch, säger Otto Weidman.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar