Foto: Per Wiklund
Landslag

Sverige vände i sista perioden

Igår så kunde Sveriges U19-herrar inkassera sin andra seger i EFT, då mot Schweiz. Lagets yngsta spelare är Michael Jansson från Rasbo, som är den enda spelaren i truppen som är född 1999. Jansson som nu fått förtroendet att starta i båda de inledande matcherna.

Mot Schweiz vann Sverige till sist med 6-5 efter en målrik avslutande period.
– Jag tycker vår första period inte var den bästa, men vi växte hos in i matchen. Andra och tredje perioden tycker jag vi visar energi,attityd och hittar lösningar som gjorde så att vi vann matchen, säger Jansson till ibnytt.

Schweiz kom ut med ett högt och aggressivt presspel som ställde till det en aning för Sverige under inledningen.
– Vi hade pratat mest om att snacka och hjälpa varann så det blir enklare.

Presspelet gav dock resultat då Schweiz efter de två första perioderna var i ledning med 2-3, där Kalle Bylund och Filip Wiklund stått för Sveriges reduceringsmål.
– Jag tycker vi spelade lite för svårt. Vi satte oss själva i svåra lägen och då vart det mycket enklare för dom att få till den aggressiva pressen.

I den tredje perioden kunde man dock hitta nätet fyra gånger om, vilket betydde ledning med 6-3, innan Schweiz kunde reducera. En stark vändning med andra ord.
– Vi går in med mer attityd och visar mer karaktär i spelet. Vi började täcka mer skott och göra det lätt för oss som ledde till en skön seger.

Jansson själv återfanns i denna matchen i en femma med Mattias Jansson och Filip Björk framåt, till skillnad från den första matchen då han spelade med Kasper Broby samt Adam Dahlqvist, där även Linus Holmgren kom in och ersatte en skadad Dahlqvist.
– Vi fick inte riktigt till det som vi ville och hade tänkt oss ,men vi stod upp för varann och jobbade som ett lag.

Nu idag väntar avslutningen mot Finland, ett Finland som även dem vunnit sina två första matcher och det blir därmed en ren final.
– Det kommer bli en riktig tuff match med mycket närkamper och spelare som kämpar ändå in i det sista!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar