Foto: Per Wiklund
Landslag

”Killarna har varit dedikerade till uppgiften”

Men knappt en månad kvar till VM i Riga genrepade herrlandslaget under Euro Floorball Tour. En samling från onsdags till söndag med både träningar och 3 matcher. - Träningarna har varit väldigt fokuserade. Det märks att vi närmar oss VM, säger assisterande förbundskapten Ulf Hallstensson.

3 matcher och flertalet träningar stod på schemat för herrlandslaget i samband med Euro Floorball Tour. En helg med idel segrar mot de på förhand svåraste konkurrenterna i det stundande VM i december. Sista matchen var mot Finland där Sverige vinner övertygande med 7-2.

– Det är klart att vi är nöjda med prestationen. Vi har pratat mycket om att få uthållighet i vårt spel i 60 minuter. Andra perioden blir svår när Finland inte vill gå framåt och bara drar ner på tempot. Vi snackar ihop oss inför tredje och återtar kommandot. Vi är nöjda med segern, säger Ulf Hallstensson till ibnytt.se

Har ni fått de svaren ni sökt under helgen?

– Vi har fått de svaren vi vill. Vi fick bra svar när vi gick upp och körde en högre press men också när vi spelade ett lägre försvar. Vi har jobbat med en del punkter både på träning och match och killarna har verkligen varit dedikerade till uppgiften och vi har kunnat nöta in detaljer. Men vi har också fortfarande en del att jobba med i vårt anfallsspel generellt över hela laget. Vi visar några saker mot Finland som vi kommer ha stor nytta av i VM.

Vad tycker ni tränare om helgen spel och lagmässigt? 

– Vi känner att träningarna har varit väldigt fokuserade. Det märks att VM börjar närma sig. Spelarna har tagit sig an uppgiften på ett väldigt disciplinerat sätt. Vad gäller matcherna får vi jobba lite på vad det gäller uthålligheten i vårt spel vilket visar sig framförallt mot Schweiz. Det var som att vi inte tryckt in knappen ordentligt.

Ni har ju mött utmanarna till VM-guldet under helgen. Något som överraskat hos de? 

– Vi har ju bra koll på hur de spelar och är förberedda så det var inget som överraskat. Det som varit intressant har varit Schweiz och se hur de tar sig an och går in i matcherna. Där finns det mycket energi och det blir väldigt viktigt att vi är på tårna när vi möter en sådan nation.

Albin Sjögren spelade två matcher. Vad tycker du om hans insats? 

– Albin har gjort väldigt bra ifrån sig. Han har ju varit med förr och är en trygg landslagspelare nu. Vi är jättenöjda med honom och sen får vi se om han är en VM-spelare.

Vad är planen nu framåt? 

– Vi kommer sätta oss och ta ut en 30-mannatrupp och sen ska vi finfördela ner den till 20 spelare. Det är snabba ryck nu inför VM, avslutar Hallstensson

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar