Foto: Per Wiklund
Landslag

”Vi vinner men är inte nöjda”

Seger för U19 herrarna i EFT ledda av lagkapten Otto Weidman. Sista matchen för turneringen var mot Finland där laget vann med 6-5. - Jag tycker vi kommer upp i flera procent jämfört med de andra matcherna, säger Weidman.

Sverige-Finland avslutade Euro Floorball Tour för de svenska för U19 herrarna. En match där Sverige segrade med 6-5 vilket du kan läsa mer om här.

– Jag tycker vi kommer upp i flera procent mot Finland jämfört med de andra matcherna. Vi ligger nog på en ganska hög skotttäckprocent. Vi snackade inför de första matcherna att vi skulle göra det enkelt för oss men lyckades inte riktigt. Mot Finland gör vi det och får kontringar mot deras höga press och då rinner det iväg, säger Weidman till ibnytt.se.

Som mest hade Sverige en 5-0 ledning och det märktes att taktiken gav utdelning.
– Vi skulle lösa deras höga press och hjälpa backarna med att få upp bollarna längs sargerna. Anfallsmässigt ville vi etablera spelet i hörnen, överbelasta en sida och sedan lägga över på andra för att få ett avslut.

Efter 5-0 lyckades Finland komma ikapp och matchen slutar 6-5.
– Vi har vinnare i laget som varit med tidigare och vi offrar oss bra på slutet. Sen har vi en väldigt bra målvakt idag. Blom i kassen är kanon.

Vinsten mot Finland och de tidigare vinsterna mot Schweiz 6-5 och Tjeckien 8-5 innebar att det blev turneringsvinst för U19 och en bra på många sätt bra helg.
– Vi är inte riktigt nöjda. Visst vi vann men det finns fortfarande en revanschlusta i laget. Vi vill att det ska slå ordentligt och att allt ska klaffa. Vi har mer att ge i Finnkampen. Vi är nöjda med att vi vinner matcherna och mot Schweiz hittar vi ett sätt att vinna även om vi inte gör den bästa matchen. Matchen mot Finland är en prestigematch och vinster sätter sig inför framtiden, det här är vår hemmaborg och här vinner vi.

Otto Weidman som till vardags spelar i Jönköpings IK är lagkapten i U19-laget är även nöjd med sin egen insats.
– Helt okej med i matcherna mot Finland och Tjeckien. Andra matchen mot Schweiz kom jag inte riktigt upp i nivå men jag är nöjd och det känns bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar