Foto: Per Wiklund/Idrottsfoto
IK Sirius IBK

Widlundh hyllar Nordén och Jonsson

Kristofer Widlundh, assisterande tränare i Sirius hyllar Niklas Nordén och Vidar Jonsson i senaste avsnittet av Innebandysurr. - Vidar Jonsson, jag tror att jag har en förkärlek till Vidar för att jag har en kärlek till Niklas Nordén, säger Kristofer.

Det är i den senaste avsnittet av podcasten Innebandysurr som IK Sirius assisterande tränare Kristofer Widlundh får chansen att prata om hans tid som spelare i Växjö, där han under några år hade Niklas Nordén som tränare.

– Nordén är en favoritperson för mig. Många som inte känner Nordén tycker säkert, vad är det där för jävla idiot. Det är alltid rubriker kring Nordén. Men jag vet att dels så gör han det för att flytta fokus från sina egna spelare men han gör det också för att han faktiskt vill driva svensk innebandy framåt. Han vill ställa de oömma frågorna. Tittar vi på Nordén som tränare så är han en av de absolut bästa i SSL. Tittar vi på det laget han haft de senaste 3-4 åren och vad han har gjort med det så är det helt fantastisk. Det är Niklas grej, att hitta de små guldkornen och göra de fullfjädrade innebandyspelare.

– Han är extremt duktig på att motivera och trycka på rätt punkter på varje spelare som gör att man tar sin roll på allvar.

Kristofer hyllar även Vidar Jonsson, tränare i Höllviken.

– Jag tror att jag har en förkärlek till Vidar för att jag har en kärlek till Niklas Nordén. De är som humle och dumle. De är exakt likadana. De har säkert meningsskiljaktigheter men det är ju skolade i Helsingborg båda två. De hade ju en trio med Vidar, Niklas Nordén och Kent Göransson. Det jag gillar med Vidar är att han är oförutsägbar. Han kan helt plötsligt ta ut målvakten i första perioden för att ställa lite frågor till motståndarna. Jag skulle aldrig våga göra det.

Ett derby har det spelats i år i IFU Arena och under den matchen blev lite derbykänsla munhugg mellan de två assisterande tränarna. I Storvreta Hannes Öhman som Widlundh tror på mycket på.

– Jag tror att Hannes var det där extra de behövde för att ta det där SM-guldet. Hannes Öhman, jag tror det finns mycket att hämta där. Det skulle inte förvåna mig om han skulle vara en uttalad förstetränare om 1-2 år.

Lyssna på hela podcasten här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar