Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Karlstad har tränat hårt

Sist i tabellen och inte nöjda med inledningen på säsongen. Då har Karlstad använt landslagsuppehållet till att träna ikapp. - Vi har kunnat träna hårt under uppehållet vilket vi inte riktig hunnit med annars eftersom det är så tätt spelschema, säger tränare Niklas Hovivuori.

Karlstad sist i tabellen med 9 poäng har använt landslagsuppehållet för att träna ikapp.

– Vi har för första gången kunnat träna hårt. Det är så tätt spelschema som man hinner inte riktigt med några hårdare träningsperioder. Vi har kört mycket fys och haft hög intensitet på träningarna. Utöver det så har vi inte tränat på något speciellt under uppehållet, säger Hovivuori till ibnytt.se

Hur känns det spelmässigt? 
– Vi gjorde en ändring i försvarspelet för två matcher sedan och efter det har vi spelat bra både mot Warberg och Dalen. Vi har mycket att ta med och det visar att det funkar så vi har inte behövt lägga tid på att justera de bitarna under uppehållet.

Vad tror du om matchen mot Pixbo? 
– Pixbo är ett otroligt starkt lag. De ligger tvåa i tabellen och vann mot Falun. Vi kommer vara underdog i matchen men matchen mot Warberg gav oss mycket psykologiskt. Det är positivt att få en seger och jag har en bra känsla att vi verkligen kan slå Pixbo.

Hur ska ni vinna mot Pixbo? 
– Det viktiga blir att vi sätter defensiven ordentligt. Pixbo kommer vilja lira mycket boll så vi måste vara redo att vända spelet och vara snabba i våra kontringar. Jag ser inte att vi ska utmana med bollen utan de vill och får ha mycket boll och då ser jag goda chanser till att vända spelet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar