Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Linköping upp på slutspelsplats

Efter en lite knackig säsongsinledning så är Linköping nu igång och klättrar i tabellen efter 4-3 seger mot Dalen. - Nu kan vi stänga igen en sån här match, hade det varit omgång 3-4 så hade Dalen gjort ett mål på slutet, säger Tobias Gustafsson.

Både Dalen och Linköping inledde matchen piggt och det var hemmalaget som gjorde matchens första mål genom Fredrik Edholm inför de 1233 åskådar i Umeå Energi Arena. I den andra perioden fick Linköping utdelning för sitt disciplinerade och låga försvarsspel där flera kontringsmöjligheter gavs och mål gjordes. Linköping vinner den andra perioden med 0-4 och ställningen är 1-4 inför sista 20. Det skulle dock bli lite nerv i slutskedet av matchen då Patrik Rokka först serverar Jonas Svahn till reducering och bara 20 sekunder senare är Ketil Kronberg som gör 3-4, även det assisterat av Patrik Rokka. Fler mål blev det inte i matchen och Linköping plockar tre poäng och går upp på slutspelsplats.

Vad tycker du om er insats Tobias Gustafsson? 
– Jag tycker att vi spelar riktigt bra bortainnebandy. Vi låter Dalen föra spelet och ligger på kontring vilket ger utdelning då vi gör 2 av 4 mål på kontring. Det blir lite onödigt spännande på slutet men Dalen gör det jävligt bra. Deras mål på volley-volley och mål är riktigt snyggt och ska man släppa in något mål så är det väl ett sådan. Robin i målet är världsklass idag, säger Tobias till ibnytt.se

Varför vinner ni? 
– Vi är noggranna hela matchen. Framförallt framför mål och att vi täcker mycket skott. Vi täcker upp för varandra och även om vi har några dippar i matchen där Dalen får taktpinnen så ligger vi tight och kommer tillbaka in i spelet.

Hur nervöst blev det på slutet? 
– Det blir lite nervöst, framförallt när vi hade den ledningen inför tredje. Men vi gör det riktigt bra och det gäller att inte spela fegt får då straffar den en. Att vi inte släpper in en till boll är bra och vi kan ta med oss den känslan att vi kan stänga matchen.

Slutspelsplats, har Linköping kommit igång på allvar? 
– Många har varit lite segstartade och har kommit igång nu. Inte bara med poäng utan också att man bidrar med det man ska i laget. Det är mer positiva känslor nu än i inledningen och att vi kan stänga den här matchen tyder på att vi är på väg åt rätt håll. Hade det varit omgång 3-4 så hade Dalen gjort ett mål där på slutet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar