Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Vaara kommenterar målvakterna

Förbundskapten Jan-Erik Vaaras kommenterar de uttagna målvakterna och valet av dessa.

Målvakter 

Johan Rehn – Väldigt framgångsrik, väldigt bra när det är matcher som gäller mycket. Det har vi sett i Falun men även nu senast mot Finland.

Jonathan Paulsson – Varit en utav de bästa spelarna i samtliga matcher som han har fått stå i landslaget. Varit en avgörande komponent i varför Helsingborg varit så framgångsrika.

Målvaktssituationen har var en av de positionerna som krävts mest överläggning och senast under EFT var Viktor Klintsten uttagen. Nu är han utanför truppen.

– Målvaktskonkurrensen har varit och vi har roterat och till slut har vi gjort ett val. Vi har ingen uttalad förstamålvakt och det har vi inte haft tidigare heller utan det har vi löst under själva VM-turneringen, säger Jan-Erik Vaara på presskonferensen.

– Vi har resonerat kring så att vi gör en helhetsbedömning kring resultat bakåt i tiden, ser vad man har uträttat i vår verksamhet vad man uträttat i sin klubblag och vad för typ av form vi har sett. Vilka erfarenheten man har, Någonstans i slutändan har vi hittat de målvakter som vi anser ska stå i Riga, säger Vaara till ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar