Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Vaaras kommentarer om de 7 backarna

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kommenterar de uttagna backarna.

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kommenterar Sverige backuppställning.

Backar

Anton Karlsson – En av de starkaste spelarna. Utför ett gediget arbete match efter match. Vet inte om han gjort en sämre match hos oss någonsin.

Tobias Gustafsson – En spelare med fantastiskt glöd i det han gör. Spelintelligent och ett fantastiskt skott. Vi tror mycket på Tobias, och han fungerar väldigt bra i alla formationer.

Thomas Holmgren – Gör ett väldigt gott arbete i landslaget. Håller ihop sin femma på ett föredömlig sätt med fina offensiva egenskaper.

Emil Johansson – SSLs mest kreativa back för tillfället. Fantastisk form och haft det under hela hösten. Han driver Faluns förstafemma på ett föredömligt sätt.

Robin Nilsberth – Väldigt erfaren och väldigt viktig för oss. Byggt på sin kapacitet som spelare är en spelare som match efter match som varit ett av våra förstaval, väldigt given väldigt länge.

Martin Östholm – Främsta egenskaper är hans arbetskapacitet och sitt skott.

Bland backarna finns Storvretas Mattias Samuelsson som är äldst i laget och tar mycket ansvar.

– Jag har varit med hela vägen. Det blir naturligt för mig att ta mer ansvar. Jag har alltid försökt vara en spelare som tar mycket ansvar. Man blir glad över att bli uttagen i 5 minunder och sen vill man åka till VM för att vinna. Det ska bli kul att åka dit, säger Mattias Samuelsson under presskonferensen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar