Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Johansson plockar stygnen i samband med VM-lägret

Landslagsbacken Emil Johansson har missade Faluns senaste match efter en olycklig handskada. VM ska dock inte vara i fara och Emil plockar stygnen i samband med förberedelselägret inför VM på Gotland.

Det var en vanlig torsdagskväll hemma som landslagsbacken Emil Johansson som är uttagen till VM ramlade med ett glas i handen och fick ett hack i vänster pekfinger och fick sy fem stygn. Nu har Emil varit hos ortopeden och fortsätter det läka i samma takt ska inte VM vara i fara.

– Det går framåt, jag var hos ortopeden idag (tisdag) på återbesök och det ska vara lugnt inför VM. Stygnen ska av dagen innan lägret eller när vi kommer fram. Sen blir det att tejpa såret men såret har läkt ganska bra och det ska inte vara någon fara men vi ska inte ta ut något i förskott, säger Emil till ibnytt.se

Hur mycket kan du träna? 

– Eftersom det är pekfingret så kan jag inte göra så mycket med klubba och boll. Jag kan stå och dribbla lite lätt men inte skjuta några slagskott. Det var en av frågorna jag hade idag när jag kollade upp det om hur det är med blodtrycksröjande aktiviteter och det ska vara lugnt. Konditionsträning och den styrketräning jag kan göra ska inte vara några problem. Klubba och boll brukar jag komma in i ganska fort så det ska vara lugnt då det är många träningar på lägret.

Hur känns det förutom skadan inför VM?

– Det känns bra, vi är en stark trupp och personligen har jag haft en bra form innan skadan som jag hoppats att jag konserverat. Finland är ju den största utmanaren men vi får inte underskatta Schweiz eller Tjeckien. De har ju spelat jämnt mot oss några matchen men jag tycker laget satte ner foten bra i EFT.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar