Karlstad IBF

Stenberg poängkung mot Karlstad

Det var Henrik Stenbergs match från start när Storvreta tog sig an Karlstad. Henrik gjorde både sin 500:e poäng i SSL och var inblandad i hela 6 av 9 mål när Storvreta vann med klara 9-3.

Storvreta tog taktpinnen direkt mot Karlstad hemma i IFU Arena inför 668 åskådare där mycket kom att handla om Henrik Stenberg. Redan efter 3:54 serverar nämnde Stenberg Victor Andersson som får in 1-0 på första stolpen och det var ett massivt spelövertag för Storvreta i inledningen av den första perioden. Det dröjde fem minunder innan Karlstad kunde etablera det första längre anfallet. 2-0 och 3-0 är även den fina serveringar av Stenberg där det först är Mattias Samuelsson som avslutar och därefter Jimmie Pettersson som är tillbaka efter avstängningen och det är bud på mer. Efter dryga 15 minuter slarvar Alexander Rudd och vilket Tom Colling snappar upp och bollen dimper ner hos Anton Vestlund som inte gör något misstag. Ställning 3-1 efter 20 spelade minuter.

Jämnare andra period

Stenbergs poängskörd fick en kanonstart även i den andra perioden då ha ni boxplay serverar Mattias Samuelsson redan efter 17 sekunder och nästa mål är det Stenberg själv som får göra det. Ställning 5-1 och Henrik Stenberg inblandad i samtliga mål alltså. Den andra perioden jämnare då Karlstad låg närmre i sitt försvarspel och trots chans i spel 5 mot 3 för Storvreta så är det Karlstad som gör nästa mål och det genom Erik Nilsson Allansson som gör sitt sjunde mål på sex matcher. Direkt efter det målet så är det varsin farlig chans men bra målvaktspel ger ställning 5-2 efter 40 spelade minuter.

Karlstad gick framåt vilket skapade ytor

Den tredje perioden kom att likt den första handla mycket om ett Storvreta som på ett strukturerat sätt rullade boll i ett högt bolltempo vilket resulterade i att laget gick ifrån till hela 9-2 där Mattias Samuelsson gjorde sitt tredje för matchen och även matchen poängkung Henrik Stenberg fick göra ytterligare ett mål. Dessa fyra mål för Storvreta gjorde möjligt efter att Karlstad gått framåt vilket skapade stora ytor för hemmalaget att kontra på. Slutresultatet skrevs sedan till 9-3 genom ett sent mål av Tom Colling men denna match var Storvretas och Henrik Stenbergs från start. Att spela 2+4 imponerar och Storvreta har verkligen kommit igång. Karlstad fortsatt jobbigt i botten av tabellen.