Foto: Idrottsfoto
Allsvenskan

SSL-spelare vänder hem

Karlstads Patrik Hallberg bytte Strängnäs i Allsvenskan Norra till Karlstad inför den här säsongen. Efter 12 omgångar vänder nu Patrik tillbaka till Strängnäs. - Jag vill hem till mina grabbar, säger Hallberg.

Det har varit stor succé för Patrik Hallberg de senaste säsongerna. 2014/2015 gjorde Hallberg 54 poäng i division 1 mellersta Svealand och var klart bidragande till att Strängnäs gick upp i Allsvenskan. Där fortsatte målproduktionen säsong 2015/2016 med hela 56 poäng varav 40 assist vilket gjorde att Karlstad fick upp ögonen och värvade Hallberg till SSL. Inledningen på säsongen har dock gått knackigt och efter 12 omgångar har det bara blivit 1 poäng. Nu vänder Hallberg hem och förstärker Strängnäs som placerar sig på sjätte plats i Allsvenskan Norra, bara 4 poäng ifrån kvalplats.

Varför vänder du tillbaka? 
– Det kändes inte rätt. Säsongen har gått ett tag nu och det har gått knackigt. Man var taggad när man kom hit och ville göra en satsning och Karlstad kändes helt rätt men det har pekat åt fel håll och glädjen har försvunnit. Det har ju gått lite trögt både för Karlstad och för mig och vi hade höga förväntningar inför säsongen. Någonstans kom det i samband med matchen mot Pixbo när vi vann men jag blev knappt glad. Då kände jag att jag ville hem, det kändes fel, säger Patrik Hallberg till ibnytt.se

Har du följt Strängnäs?
– Jag har varit hemma och kollat så fort våra matcher inte har krockat och har sett några på datorn. Jag har ju tjejen kvar hemma och alla kompisar så jag har haft koll. Det har ju varit mitt lag länge och det är mina grabbar som man spelat med länge. Det är mycket som ska passa och jag spelar på passion och då blir det tufft när det inte stämmer så då kändes det bättre att vända hem.

Vad hoppas du att du kan bidra med? 
– Jag ska spela som det varit tidigare vilket är att göra poäng och bidra med mycket energi. Nu kommer jag ju uppifrån så jag kanske kan bidra med lite mer tempo. Jag tränade med laget igår (onsdag) och det kändes som man bara varit borta en vecka. Det var kul direkt och man blir glad av att se grabbarna igen.

Vad tror du om er säsong?
– Jag tror vi kan överraska. Jag känner spontant att Allsvenskan Norra inte alls är vad den var förra året. Vi har en riktigt bra trupp med både bredd och spets. Så har det inte riktigt varit tidigare säsonger men nu har spelarna som vi ville ha inför förra året kommit samtidigt som alla i laget tagit ett steg till.

Du har ju alltid varit en poängspelare i Strängnäs. Tror du poängskörden kommer igång igen?
– Jag har varit poängspelare sen jag var liten både med mål och assist och det är den rollen jag har. Nu får jag spela mer och ska fortsätta där jag var förra året. Här vet jag vad man får och vart vi har varandra och med självförtroende blir det lättare att göra poäng.

Är du spelklar redan mot Järfälla? 
– Ja jag ska spela. Järfälla vet jag inget om mer än att alla spelare drog efter förra säsongen. Man vet aldrig vart man har de och det gäller att vi är ödmjuka inför matchen. Vi måste göra en 100% insats då alla kan slå alla i allsvenskan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar