Herr-VM 2016

Skadeläget i VM-truppen

3:e december är det tekning för landslaget i första gruppspelsmatchen mot Lettland och idag tisdag inleddes förberedelselägret i Visby med rehab. Skadeläget ser dock ljust ut på många håll.

Den svenska VM-truppen gjorde sitt första träningspass under förberedelselägret i Visby under tisdagen vilket blev rehabträning istället för den tänkta innebandyträningen. Detta med tanke på skadeläget i den svenska truppen. Ett skadeläget där Martin Östholm har dragits med en baksida, Emil Johansson med en fingerskada, Rasmus Enström med en fotskada och så sent som i söndags fick Alexander Rudd en tackling mot huvudet/käken som medfört vissa frågetecken.

Skadeläget ska inverteras av sjukgymnast Linda Sandersson under det första innebandypasset på onsdagen men redan under tisdagen såg det ljust ut och Linda kommenterar de aktuella spelarna:

Martin Östholm – Martin ska gå igång med innebandy för första gången på två veckor. Han ska vi smyga igång.

Rasmus Enström – Spelade mot Växjö och han ska köra. Kanske att han inte kör allt men ska vara med som full spelare.

Emil Johansson – Emil ska också igång med träningen imorgon onsdag. Vi tar stygnen imorgon bitti. Det ser bra ut så det ska bara tas bort. 

Alexander Rudd – Vilade från rehabträningen och där ska vi se hur han mår innan vi kör igång honom också.

Martin Östholm bekräftar även själv att han är nära att köra för fullt.

– Jag är nog 6% till 100. Det är ganska nära och jag kommer kunna gå på ganska bra på innebandyn me. Jag kommer nog in kunna göra alla pass utan få tid till att rehaba lite extra när vi ändå är här. Men jag är väldigt nära 100% skulle jag säga, säger Östholm till ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar