Foto: Jonathan Rudman
Herr-VM 2016

Häftig upplevelse för Visby IBK Ilex

Som en del under VM-lägret i Visby för herrlandslaget genomfördes i fredags en träning tillsammans med Visby IBK Ilex vilket är ett lag med funktionsvariation. En träning som var mycket uppskattad av båda lagen.

Under fredagen avslutade herrlandslaget sin träning med träna och spela med parainnebandylaget Visby IBK Ilex som är ett lag för spelare med funktionsvariation. En träning som gjordes i samarbete med Svenska Spel för att visa att innebandy är Folksporten för alla – alltid. Den knappt 1 timme långa träningen var något som spelarna i Visby IBK Ilex hade sett fram emot länge.

– De flesta tycker det är stort,  jättekul och uppskattar det mycket. Många har tagit ledig från jobb för att komma hit, säger lagets tränare Håkan Nyberg.

Upplägget på träningen var en gemensam uppvärmning och sedan följde match vilket bjöd på flera fina mål och det syntes att Visby IBK Ilex tränat länge tillsammans.

– Några år över 40 år och vissa är 16 år så det är en bra bredd på spelare. En spelare är John som var med och startade det hela. Gotlands kommun var med och startade i början på 90-talet och sen har det fortsatt att utvecklats och då på senare tid även kommit med i Visby IBK. Många spelare har varit med länge och kombinera innebandy med att spela fotboll.

Nämnda John var en av matchens målskyttar.

– Det var finemang att vinna. Vi brukar spela matcher i Jönköping och Oskarshamn. Det var kul och de var bra allihopa de vi mötte. Vi har nästa match nästa år i Oskarshamn och Jönköping och sen Silverpokalen. Jag brukar vara en målskytt, säger John som gjorde tre mål.

Som för många lag på Gotland är det fastlandet som gäller för seriespel.

– Vi tränar 1 gång i veckan och spelar några matcher. Vi spelar i smålandsserien i division 2 och spelar sammandrag och åker iväg och spelar flera matcher. Vi åker med mycket folk och vi vann division 2 förra säsongen. Att spela match och göra mål på en träning är minst lika viktigt för många av spelarna, säger Håkan Nyberg.

Träningen avslutades med lagfoto och autografskrivande.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar